Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Η Εγχώριος Περιουσία λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα

Για ακόμα μία φορά η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας επιχειρεί να παραπλανήσει συνειδητά τους πολίτες και κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την Εγχώριο Περιουσία. Υπενθυμίζουμε στον κ. Παναγόπουλο τα αυτονόητα (που οφείλει να γνωρίζει): η Εγχώριος Περιουσία ΔΕΝ υπόκειται στον έλεγχο του Δήμου και ενεργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Παναγόπουλος το άρθρο 16 παρ. 2 του Π.Δ. 272/85 που ορίζει ότι «Το νομικό πρόσωπο “Επιτροπή Εγχώριας Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων” λογίζεται ότι ενεργεί για δικό του λογαριασμό και όχι ως αντιπρόσωπος και για λογαριασμό του Δήμου Κυθήρων, που δεν έχει καμιά ευθύνη απέναντι τρίτων για τις πράξεις των οργάνων του». Τέλος, υπενθυμίζουμε στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής για τις μισθώσεις είναι ομόφωνες (όπως φαίνεται και στη Διαύγεια) και έχουν υπερψηφιστεί από όλα τα παριστάμενα μέλη, στα οποία η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας έχει εκλέξει και δικό της εκπρόσωπο. Για κάθε άλλη λεπτομέρεια και απάντηση επί του θέματος, αρμόδια είναι αποκλειστικά η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του κ. Κοντολέοντος περί «κοινού λογογράφου» Εγχωρίου Περιουσίας και Δήμου, τον ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος όπως πολλάκις έχει αποδείξει δεν έχει ανάγκη λογογράφου. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κοντολέων υπερβαίνει τα εσκαμμένα μη σταθμίζοντας το δημόσιο λόγο του. Εν προκειμένω προσβάλει βάναυσα τον Πρόεδρο της Εγχωρίου Περιουσίας (εκλεγμένο με την υποστήριξη και της μείζονος αντιπολίτευσης) που έχει δώσει δείγματα γραφής στο δημόσιο βίο του αλλά και στην υπηρεσία όπου υπηρέτησε σχεδόν 35 χρόνια, αποκτώντας την εμπειρία τουλάχιστον της σύνταξης ενός Δελτίου Τύπου! Το μόνο που αρμόζει στην περίπτωση του κ. Κοντολέοντος είναι αυτό: «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Τέλος, είναι γνωστό ότι εδώ και μήνες υπάρχει σειρά σημαντικών κρατικών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων για την στήριξη και ενίσχυση όλων των πληττόμενων από τον κορωνοϊό επιχειρήσεων (ενδεικτικά: επιστρεπτέα προκαταβολή, μη επιστρεπτέα Περιφέρειας, αναστολή είσπραξης οφειλών και ενοικίων, επιδότηση διατήρησης θέσεων εργασίας κ.λπ.), που ο κάθε επαγγελματίας μπορεί εύκολα να αναζητήσει μέσω των σχετικών ιστοσελίδων ή του λογιστή του.

250.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα -Αναλαμβάνουν Πολιτική Προστασία & Στρατός (περιοχές)


Τα συνεργεία βρίσκονται σε «συναγερμό» για να αντιμετωπίσουν μεγάλες βλάβες και προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση στην Αττική

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, περίπου 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα,

σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες!

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική ήταν πολλά. Σε ορισμένες περιοχές

(Παλαιό και Νέο Ψυχικό, Αγία

Παρασκευή, Χαλάνδρι και Χολαργό), οι ζημιές αποκαταστάθηκαν, ωστόσο χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές όπως του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου (ο οποίος κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τον υφ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά), της Άνοιξης, της Σταμάτας, των Κιούρκων κ.α.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του

ΣΚΑΪ, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς ανάλογα με τις νέες βλάβες που προκύπτουν.

«Χθες είχαν καταγραφεί περίπου 20 βλάβες μέσης τάσης στα βόρεια προάστια και μέχρι το τέλος της ημέρας

σημειώθηκε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό ανοιχτό, καθώς πάνω από 200 δέντρα είχαν πέσει στο δίκτυο. Μετά τη

χθεσινοβραδινή χιονόπτωση, η μέρα ξεκίνησε ιδιαίτερα επιβαρυμένη, οι βλάβες συνολικά στο δίκτυο, χθες και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 85 γραμμές μέσης τάσης, σε μια σειρά δήμων, όπως του Αγίου Στεφάνου, του

Διονύσου, της Άνοιξης, της Σταμάτας, των Κιούρκων κ.ά. Ο αριθμός των δέντρων που έχουν σπάσει είναι τριψήφιος,

περίπου 600-700 δέντρα, και αναμένεται να αγγίξει και τετραψήφιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πότε θα μπορέσουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, αύριο θα γίνει τιτάνια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές μέσης

τάσης, όμως οι μικρές ζημιές σε όλους τους βοηθητικούς δρόμους, στις δευτερεύουσες γραμμές, θα πάρουν μέρες. Με δεδομένη την προφανή δυσκολία του ΔΕΔΔΗΕ να ανταποκριθεί στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η

Αττική εξαιτίας της κακοκαιρίας και της πτώσης εκατοντάδων δένδρων, η Κυβέρνηση ενεργοποίησε την Πολιτική

Προστασία και τον Στρατό.

aftodioikisi.gr

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ:Πολλ' αψηλά τη στήνεις τη φωλιά

 


Πολλ' αψηλά τη στήνεις τη φωλιά

Μετά από ενάμιση χρόνο επικοινωνιακών τεχνασμάτων, παλινωδιών και προσπαθειών μεταμφιέσεων η νέα Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να παρουσιάσει έργο οικειοποιούμενη τα έργα που είχαμε δρομολογήσει και εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση τους για να καλύψει το ανύπαρκτο έργο της.

Είναι καιρός να σταματήσει να επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια και να προσπαθήσει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της προς τους Λάκωνες.

Το φιλόδοξο έργο και η κάθε φιλοδοξία εμπεριέχει την ομολογία της μίμησης εκείνου με τον οποίο συγκρίνεται.

Είναι γνωστό σε αυτόν τον τόπο το «Ουκ εα με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον».

Αδαμαντία Τζανετέα

Ηλίας Κανελλάκης

Χαράλαμπος Σκούρος

Μιχάλης Σταματάκος

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ:ήρθε η ώρα να γραφτούν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζει ο Κυθηραικός κόσμος

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω αλλά αυτή τη στιγμή νομίζω ήρθε η ώρα να γραφτούν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζει ο Κυθηραικος κόσμος γιατί αυτό το Δελτίο Τύπου είναι γεμάτο ανακρίβειες και σκοπός του είναι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Αρχικά επειδή θίγεται το επαγγελματικό μου μέλλον καθώς δραστηριοποιούμαι τα τελευταία 6 χρόνια στη καντίνα του Μελιδονιου,θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

1)Αναφέρεστε μόνο σε ο,τι σας συμφέρει να αναφερθείτε και γι αυτό δεν γίνεται λόγος για το μίσθωμα της καντίνας του οποίου η τιμή εκκίνησης παρουσιάζει αύξηση κατά 200% περιπου οπως και σε Χαλκό και σε Παλαιόπολη που από 3.000 αυξήθηκε στα 8.000 ευρώ!!!Αξίζει να αναφερθούμε ότι και στις υπόλοιπες παραλιες υπάρχει αύξηση της τάξεως του 100% περίπου ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ και ενώ ΟΛΑ τα μισθώματα παρουσιάζουν μείωση σε ΟΛΗ την Ελλάδα!!!
2)Καρπώνεστε το έργο της διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου, το οποίο αποτελεί έργο της Περιφέρειας Αττικής και Νήσων και ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!!
3)Τα χρήματα που δώσατε συγκεκριμένα για το Μελιδονι την τελευταία εξαετία αναλυτικά είναι τα εξής:α)Για την αρχική διαμόρφωση του δρόμου,που και αυτή κάθε χρόνο γινόταν όλο και πιο καθυστερημένα με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να στήσουμε τις επιχειρήσεις μας βάσει της περιόδου αναγκαστικής λειτουργίας που υπογράφουμε στην σύμβαση(1 Ιουνίου - 30 Σεπτεμβρίου).β)Για 3 βαρελες τσιμέντο σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα και αυτό φυσικά έγινε έπειτα από δικό μας αιτημα (Καντίνα-Ομπρέλες)γ)Για μια αλλαξιερα η οποία τοποθετήθηκε προ τριετίας και δ)ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!! Άρα από τις 2 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Μελιδονι,την τελευταία εξαετία εισπράξατε περίπου 65.000 ευρώ και σας κοστίσαμε ΜΙΑ ΑΛΛΑΞΙΕΡΑ ΚΑΙ 3 ΒΑΡΕΛΕΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!(την αρχική διαμόρφωση του χωματόδρομου δεν την αναφέρω μιας και αποτελεί μέρος διαγωνισμού που γίνεται ετησίως για τη διάνοιξη όλων των αγροτικών δρόμων στο νησί). Δεν θα σας αναφέρω το ακριβές ποσό που μας έχει κοστίσει η συντήρηση του χωματόδρομου μιας και αναγκαζόμασταν να βάζουμε μηχάνημα με έξοδα δικά μας προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στη παραλία,αφού ο δρόμος γινόταν επικίνδυνος ανά 2 εβδομάδες.
4)Αναφέρεστε στην Παλαιόπολη,για τα έσοδα που δεν μπήκαν στα ταμεία σας για τα οποία ΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ μιας και η Παλαιόπολη όπως και η Λίμνη ανήκαν σε Ά και Β´ Αρχαιολογική Ζώνη!!!Οπως καταλαβαίνετε το να ενοικιάζετε έκταση που δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε,δείχνει στον Κυθηραικο Λαό ποσό επικινδυνος φορεας είστε που δεν γνωρίζετε τα όρια σας και σίγουρα μ αυτές τις κινήσεις χάνετε την φερεγγυότητα σας. Άρα καταλήγουμε στο ότι,ΝΑΙ η Εγχώριος Περιουσία αποτελεί ένα όπλο ενάντια στις προβληματικές διαδικασίες του Ελληνικού Δημοσίου αλλά όπως και όλα τα όπλα έτσι και αυτό καθίσταται επικίνδυνο σε λάθος χέρια!!!
Άποψη μου θα ήταν,αν και αργοπορημένα,να πάρετε πίσω την καταχρηστική προκήρυξη και να επανέλθετε με μια νέα η οποία ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ θα στηρίζει τους επαγγελματίες και δεν θα αποτελεί κίνδυνο για αλλοίωση του τουριστικού προϊόντος. Οι παραλίες όπως και η Χύτρα είναι ο κύριος λόγος που ο κόσμος επισκέπτεται τα Κυθηρα και πρέπει παση θυσία να τον προφυλάξουμε από ενδεχόμενη αύξηση τιμών έως και 200%,μιας και η αύξηση των μισθωμάτων θα αποτυπωθεί αναγκαστικά στο τιμοκατάλογο των παροχών μας.
Συνετιστείτε και λάβετε σοβαρά υπόψιν σας την δύσκολη περίοδο που βιώνει όλος ο κόσμος λόγω πανδημίας και το ποσο αβέβαιη φαντάζει η ερχόμενη τουριστική περίοδος!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ:¨Ο πρόεδρος της Εγχωρίου έχει προσλάβει τον ίδιο λογογράφο με αυτόν του κυρίου Χαρχαλάκη.

Όσα βλέπουμε να γίνονται στα Κύθηρα , όχι μόνο αυτές τις μέρες αλλά πολύ καιρό τώρα, μόνο ένας διαταραγμένος εγκέφαλος θα μπορούσε να τα σχεδιάσει και να τα προκαλέσει . Τα έχω γράψει , τα έχω πει , έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Υπάρχει ένα ατέλειωτο μίσος απέναντι σε όποιον επαγγελματία δεν είναι αρεστός. Μίσος από το Μουδάρι μέχρι τη Χύτρα. Το μόνο που μπορώ να πιστεύω με βεβαιότητα σήμερα , μετά το σημερινό δελτίο τύπου, είναι ότι ο πρόεδρος της Εγχωρίου έχει προσλάβει τον ίδιο λογογράφο με αυτόν του κυρίου Χαρχαλάκη.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:"εγώ σας τα έλεγα"....

Πριν λίγους μήνες, με αφορμή ένα περιστατικό κοπής δέντρων σε ένα οικισμό των Κυθήρων, πρότεινα επίσημα προς την Κυβέρνηση την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας προκειμένου να μπορεί η Πολιτική Προστασία των Δήμων να κλαδεύει ή και να κόβει ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ συγκεκριμένο αριθμό δέντρων προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες εξελίξεις όπως π.χ. τώρα που χιλιάδες κόσμου έχουν μείνει από ρεύμα.

Προσωπικά θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να χρειάζεται η έγκριση 5 δημοσίων υπηρεσιών, μέχρι και απόφαση Δ.Σ., για να κοπεί ή να κλαδευτεί ένα δέντρο που όταν υπάρξει κακοκαιρία μπορεί να σκοτώσει κόσμο. Σήμερα αν πας να κόψεις ή να κλαδέψεις δέντρο ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ θα πας φυλακή. Θα σου κάνει μήνυση το Δασαρχείο, η Πολεοδομία κ.λπ. Αν το δέντρο πέσει και καταστρέψει περιουσίες και σκοτώσει κόσμο πάλι θα πας φυλακή! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή!
Ευτυχώς, scripta manent, και έτσι μπορώ και εγώ μια φορά να πω μια φράση που αντιπαθώ γενικά: "εγώ σας τα έλεγα"....

Ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον.

Ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ 

Αυστηρή προειδοποίηση του υπουργείου Εργασίας προς τους εργοδότες που απασχολούν διανομείς

 

«Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες.

Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα.

newsbomb.gr

Ζητούν χείρα βοηθείας τώρα από το Στρατό …»Δημάρχοι και Χαρδαλιάδες»

ΑΠΟ veteranos.gr

Αφού οι δήμοι και οι δημάρχοι παρά τις προειδοποιήσεις της Μετεωρολογικής υπηρεσίας δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα όχι τώρα αλλά από τα πριν και τα έκαναν μαντάρα ,τώρα ζητούν την βοήθεια του Στρατού

Σκέψεις και εισηγήσεις μαθαίνουμε από έγκυρες πληροφορίες να κατεβάσουν  ακόμη και το Στρατό να βγάλει τα χιόνια απο την Αττική ,αφού οι  υπεύθυνοι αποδείχθηκαν ανεύθυνοι

Όλοι τώρα το ρίχνουν στα δένδρα που είναι δίπλα στις Κολώνες της ΔΕΗ …Αλλά προφανώς δεν το είδαν τώρα και δεν το φρόντισαν

Αλλά καλό είναι  βλέπεις το δένδρο δίπλα στο σπίτι σου  ,αλλά δεν περιμένεις  ποτέ να πέσει και  πάνω σου !!

Τώρα  κλείνουν ξανά την Εθνική Οδό μέχρι  και αύριο  πρωί στις 7 και βλέπουμε , ελπίζουμε να μην δούμε και Άρματα να καθαρίζουν το δρόμο ,πράγμα που όφειλε να κάνει η εταιρία που εισπράττει τα διόδια !

Τελικά ο στρατός τρέχει παντού και οι έξυπνοι χτυπάνε τις χρηματοδοτήσεις για κλαδιά ,χόρτα και λοιπά και λοιπά

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος απλής χρήσης παραλιών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση του δικαιώματος  απλής χρήσης του κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας (ΦΕΚ-1861/Β- 15.05.2020) , εντός του 1ου τετραμήνου εκάστου έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι απευθείας όσο και οι κατόπιν δημοπρασίας παραχωρήσεις απλής χρήσης από τους Δήμους . Από την 1η Μαΐου κάθε έτους οι παραχωρήσεις διενεργούνται αποκλειστικά από τις κτηματικές υπηρεσίες .

O Δήμος Μονεμβασίας καλεί τους ενδιαφερόμενους που έχουν επιχειρήσεις όμορες στην παραλία (έχουν «προτιμησιακό δικαίωμα») και δεν έχουν ενεργή σύμβαση, καθώς και ενδιαφερόμενους για νέους χώρους παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού κατόπιν δημοπρασίας, να εκδηλώσουν εγγράφως άμεσα το ενδιαφέρον τους .

Ειδικότερα για μίσθωση νέων χώρων , καλούμε τους ενδιαφερόμενους   να γνωστοποιήσουν στο Δήμο Μονεμβασίας το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου , το χώρο (εμβαδόν και θέση) που επιθυμούν να μισθώσουν για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων – τραπεζοκαθισμάτων – θαλάσσιων μέσων αναψυχής, προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή προεργασία που απαιτείται για την χωροθέτηση των τμημάτων αυτών και να εξεταστεί η  δυνατότητα διενέργειας δημοπρασίας από το Δήμο.

Αρμόδιες για παροχή πληροφοριών:
κ. Μέντη Κυριακή, τηλ. 2732 360 529, mentik@monemvasia.gr
κ. Στυλιανού Παναγιώτα, τηλ. 2732 360 528, stilianou@molaoi.gr

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ:Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, που προκλήθηκαν κατά παράφραση του άρθρου 3 του Ν.4770/29-01-2021,

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, που προκλήθηκαν κατά παράφραση του άρθρου 3 του Ν.4770/29-01-2021, σας ενημερώνουμε ότι για τον μοναδικό Νησιωτικό Καλλικρατικό Δήμο Ελαφονήσου του Ν. Λακωνίας γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο εν λόγω άρθρο, καθώς δεν ανήκει στις κατηγορίες α) και β), ήτοι αμιγώς νησιωτικές Περιφέρειες και Περιφέρειες με νησιωτικά συμπλέγματα, αντίστοιχα.

Συνέπεια αυτής της επισήμανσης, όσον αφορά στο πεδίο εφαρμογής του Νόμου, είναι η δυνατότητα συμμετοχής του Νησιωτικού Δήμου αρμοδιότητάς μας στις δράσεις του Υπουργείου, ως αυτές περιγράφονται στα άρθρα 6 και 8, και όχι η “αναγνωρισιμότητα” του νησιωτικού χαρακτήρα μας που καθίστατο αδιαμφισβήτητη.

Η Δήμαρχος

Ευσταθία Λιάρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΓΡΑΦΕΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΓΡΑΦΕΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ 2021

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων Γεωργίας-Κτηνοτροφίας περιόδου Μαρτίου–Ιουνίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12ηώρα της 15ηςΦεβρουαρίου 20 21μέχρι και την 24ηώρα της 28ηςΦεβρουαρίου 2 021.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Απογραφέων έχουν μόνον φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 67 ετών.

Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι ιδιώτες, υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

 Εξαιρούνται οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και όσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Οι Απογραφείς που θα επιλεγούν, υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 36, 39 και 41 του Ν. 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας -Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος -Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», όπως κάθε φορά ισχύει.

Σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 5, του Νόμου 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α ́/05-02-2021), το νομικό καθεστώς ατόμων εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., επιδοτούμενων ή μη, δεν μεταβάλλεται εξαιτίας της απασχόλησής τους στη Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας 2021.

Στην περίπτωση που συνταξιούχοι της παρ. 1 του άρθρου 20 του Ν. 4387/2016 ενταχθούν στο Μητρώο, και δεδομένου ότι η ΕΛΣΤΑΤ είναι φορέας Γενικής Κυβέρνησης, ισχύουν τα προβλεπόμενα για την απασχόληση συνταξιούχων στο άρθρο αυτό, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 27 του Ν. 4670/2020. Στην περίπτωση που υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ενταχθούν στο Μητρώο, μπορούν να απασχοληθούν στην Απογραφή Γεωργίας –Κτηνοτροφίας χωρίς να απαιτείται πρότερη έγκριση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του φορέα τους, σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 2, του Νόμου 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α ́/05-02-2021).

H Απογραφή Γεωργίας –Κτηνοτροφίας θα διενεργηθεί με μικτό σύστημα, που περιλαμβάνει: α) ηλεκτρονική αυτοαπογραφή των γεωργικών-κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και β) συμπλήρωση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων από τους απογραφείς, μέσω προσωπικών συνεντεύξεων με τους κατόχους των γεωργικών –κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε Δημοτικά/Κοινοτικά Γραφεία, συνεταιρισμούς κ.ά., ή κατ’εξαίρεση, μέσω τηλεφώνου ή μέσω προσωπικής συνέντευξης στην οικία του απογραφόμενου, για όσες γεωργικές –κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις δεν είναι δυνατή η αυτοαπογραφή, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Όλα τα ερωτηματολόγια της Απογραφής Γεωργίας –Κτηνοτροφίας θα συμπληρωθούν με ηλεκτρονικά μέσα (σταθερούς ή φορητούς Η/Υ ή tablets) μέσω διαδικτυακής (web) εφαρμογής. Ειδικότερα, έργο των Απογραφέων είναι η επικοινωνία με τους απογραφόμενους, η υποστήριξη και η παροχή βοήθειας και επεξηγήσεων στους αυτοαπογραφόμενους για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων ηλεκτρονικά, η παρακολούθηση της πορείας της αυτοαπογραφής, η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων όπου δεν γίνει αυτοαπογραφή, ο έλεγχος της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από τους αυτοαπογραφόμενους, η πλήρης και έγκαιρη υποβολή όλων των ερωτηματολογίων που θα τους ανατεθούν από τον Επόπτη της Απογραφής, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ. Λόγω της φύσης των εργασιών της Απογραφής Γεωργίας -Κτηνοτροφίας, οι Απογραφείς πρέπει να είναι υγιείς, με καλή φυσική κατάσταση, να έχουν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας και γνώση και ευχέρεια χειρισμού Η/Υ ή/και tablet, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν επιτυχώς στις ανάγκες της Απογραφής Γεωργίας -Κτηνοτροφίας. Η παροχή υπηρεσιών των Απογραφέων στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. σε καμία περίπτωση δεν υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ (ΦΕΚ 2390/Β ́/28.08.2012).Οι Απογραφείς, πριν αναλάβουν τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που θα τους ανατεθούν προς απογραφή, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο γίνεται από τον αρμόδιο Επόπτη της Περιφερειακής Ενότητας που έχουν δηλώσει και επιλέξει να απασχοληθούν.

Οι αιτήσεις για την εγγραφή στο Μητρώο Απογραφέων Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, οι οποίες θα είναι ταυτόχρονα και Υπεύθυνες Δηλώσεις για όσα δηλώνονται από τους υποψήφιους, θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο: https://elstatmis.statistics.gr/ords/f?p=110. Πριν την υποβολή της αίτησής τους, όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν την αναλυτική σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ ,στην κεντρική σελίδα του Portal, θεματική ενότητα «Στατιστικές», ένδειξη «Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας 2021», η οποία περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

 Για οποιαδήποτε διευκρίνιση που δεν καλύπτεται από αυτό το κείμενο ή την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι Απογραφείς μπορούν να απευθύνονται, κατά προτίμηση, στα e-mails: synergates@statistics.gr και apografi_georgias@statistics.gr ή στα τηλέφωνα 213 135 3035 ή 3050 ή 2383 ή 2182(κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Αθανάσιος Κων. Θανόπουλος

Τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία – Οι δυο στην Εύβοια και ο ένας στην Κρήτη

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με την Ευβοϊκή Γνώμη ο δεύτερος νεκρός στην Εύβοια είναι ένας 73χρονος στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων ο οποίος υποστηριζόταν από οξυγόνο.

Ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του όταν από την διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί.

Νωρίτερα έχασε την ζωή του ένας 80χρονος στο Τρούπι Μαντουδίου. Ο γιος του 80χρονου  ήταν μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος είχε υποκείμενο σοβαρό νόσημα. Ο γιος κάλεσε στις 4 τα ξημερώματα την Πυροσβεστική για να τους πάρουν από εκεί γιατι το χωριό αποκλείστηκε και το ύψος του χιονιού ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Στο σημείο προσπάθησαν να φτάσουν για να τους απεγκλωβίσουν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και του δήμου. Ο άνθρωπος όμως κατέληξε.Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένας 56χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός στην Κρήτη έξω από το μαντρί του. Πιθανότατα ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή. Ο άντρας βρέθηκε στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, και σύμφωνα με μαρτυρία ανθρώπου που ήταν μαζί του και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, ο 56χρονος δεν ανέπνεε. 

newsit.gr

KKE:Για τις ελλείψεις της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

 


Έχει γίνει πλέον καθεστώς φυσικά φαινόμενα, όπως η χιονόπτωση τον χειμώνα, να βαφτίζονται “ακραία”, μόνο και μόνο για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, για λίγα εκατοστά χιόνι, κλείνει ακόμη και τους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες που -αν και έχει χρυσοπληρώσει ο λαός- δεν έχει εξασφαλιστεί στοιχειωδώς από το κράτος και τις ιδιωτικές εταιρείες, που τους εκμεταλλεύονται, ότι αυτοί θα καθαρίζονται και θα παραμένουν ανοιχτοί.
Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα του σημερινού κρατικού μηχανισμού, που λειτουργεί με κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών.

Δεν σας ανήκει ο αέρας, δεν σας ανήκει το χώμα, δεν σας ανήκει η θάλασσα. Δεν είναι όλα για πούλημα. Δεν είναι όλα προς ενοικίαση...


ΠΗΓΗ:dragonerarossa.gr

Δεν σας ανήκει ο αέρας, δεν σας ανήκει το χώμα, δεν σας ανήκει η θάλασσα. Δεν είναι όλα για πούλημα. Δεν είναι όλα προς ενοικίαση...

Ο ΞΕΡΞΗΣ ΣΤΑ ... ΚΥΘΗΡΑ
Αντιγράφω από ένα εξαιρετικό κείμενο που ανήρτησαν οι φίλοι στα Κύθηρα:
Κι όταν το έμαθε ο Ξέρξης, αγανάχτησε και διέταξε να μαστιγώσουν τον Ελλήσποντο τριακόσιες φορές και να ρίξουν στ᾽ ανοιχτά ένα ζευγάρι χειροπέδες· άκουσα επίσης πως πέρ᾽ απ᾽ αυτά έστειλε στιγματιστές για να του χαράξουν στίγματα.
Κι έδινε εντολή, την ώρα που τον μαστίγωναν, να του λένε λόγια βάρβαρα και αθεόφοβα: “Πικροθάλασσα, ο αφέντης μας σε τιμωρεί μ᾽ αυτό τον τρόπο για το άδικο που του έκανες”.

Ἀτάσθαλα

Το συμβούλιο της Εγχώριας περιουσίας αποφάσισε να βάλει ενοίκιο σε ένα κομμάτι γης και ένα κομμάτι θάλασσας. Όχι ότι θα το σκεφτόταν ποτέ κανένας τους αλλά έτυχε το συγκεκριμένο μέρος να έχει αναδειχθεί σε έναν από τους “δεν πρέπει να το χάσεις” επισκέψιμους χώρους. Φυσικά, κανένας από την Επιτροπή δεν έχει συμβάλει ούτε στο ελάχιστο για την ανάδειξη της περιοχής και αυτό αποδεικνύεται από την (προς το παρόν τουλάχιστον) απουσία υπέργειας ή υποβρύχιας αναθεματικής πλάκας με τα ονόματα των μελών της. Τα οποία είδαν όμως, με το αετίσιο μάτι τους, την ευκαιρία για να βγάλουν φράγκα. Για την τσέπη τους; Όχι. Για την Εγχώριο και τις ανάγκες της.

Εδώ είναι που αρχίζει η συζήτηση για το ποιος είναι ο ρόλος της εγχώριας περιουσίας και σε ποιό βαθμό γνωρίζουν οι 5 εκλεγμένοι το ρόλο τους εκεί. Διότι το κοινό αίσθημα στο νησί είναι οτι τα μέλη της Εγχωρίου, χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, χωρίς την παραμικρή αναπτυξιακή προσέγγιση, βλέπουν φως και μπαίνουν*. Όμως καθιστά επιτυχημένη τη θητεία τους η αύξηση των εσόδων από τη φορολόγηση προϋφιστάμενων τοπικών μικρών επιχειρήσεων; Η ευημερία του «θεσμού των κατοίκων της Κυθηρίας» σε βάρος των κατοίκων της Κυθηρίας;

Η εισήγηση του προέδρου Βενάρδου με την οποία υπόκειται σε ακόμη μια τεκμαρτή φορολόγηση όποιος μεταφέρει τουρίστες στη σπηλιά της Χύτρας, εξαντλεί τη λογική της στον ξεκάθαρο φθόνο που φανερώνει η λαϊκίστικη φράση «ξέρεις πόσα βγάζει αυτός;»

Τότε γιατί δηλαδή να μη φορολογήσουμε τον Φράνκ που «εκμεταλλεύεται» τα μονοπάτια της ιερής τσιριγώτικης γης; «Ξέρεις ρε πόσα βγάζει αυτός«;

Γιατί να μην φορολογήσουμε τα μελίσσια; «Η γύρη προέρχεται από θυμαρολίβαδα της Εγχωρίου, ξέρεις πόσα βγάζουν αυτοί ρε«;

Canyoning λέει. «Ποιός ρε; Στα φαράγγια μας; Ξέρεις πόσα βγάζει ο Δήμος Καλυμνίων από την αναρρίχηση«;

Το πως έχει επικρατήσει αυτή η νοοτροπία γίνεται κατανοητό κοιτώντας την ιστορική ταύτιση του θεσμού με το διαχρονικό άρμεγμα της (παχιάς ή ισχνής είναι αδιάφορο) αγελάδας των Μυρτιδίων.

Όμως είναι λάθος και είναι άμεση ανάγκη η έγκριση αυτής της εισήγησης να αναγνωριστεί ως τέτοιο, πριν γίνει σήριαλ το οποίο μετά είναι αναγκασμένα τα μέλη να υποστηρίξουν μέχρι τέλους.

Είναι διαφορετικό ένα γκρουπ τουριστών με ένα καραβάκι να πηγαίνει εκδρομή για μπάνιο, με το να αποκτούν δικαίωμα χρήσης γης διάφορες άλλες επιχειρήσεις (όπως συνέβη με τον αερομετρητή στα Αντικύθηρα, τις αμέτρητες καντίνες κλπ). Η διαφορά είναι χαώδης και ολοφάνερη αλλά το επισημαίνω για να μην βάλουμε τα χλωρά να καούν μαζί με τα ξερά.

Επίσης, όλες αυτές οι δράσεις και γνωματεύσεις νομικών που εξυπηρετούν κάποιο σκοπό θα φέρουν αργά ή γρήγορα αντιδράσεις και άλλες γνωματεύσεις που θα υποστηρίζουν το αντίθετο. Και εκεί ίσως να βγει χαμένη η Εγχώρια και κατ’ επέκταση εμείς όλοι που ζούμε εδώ. Γιατί όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα.

Βέβαια, όλα αυτά γίνονται με την ανοχή και το χαμηλών τόνων (τόσο χαμηλών ώστε να υπάρχει περιθώριο για αποστασιοποίηση αν επέλθει κράξιμο) σιγοντάρισμα του δημάρχου Χαρχαλάκη ο οποίος δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του. Ίσως να είναι και λογικό εφόσον η δημοτική αρχή με το ΔΣ της Εγχωρίου είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Όλα αυτά όμως καθώς και τα επιχειρήματα που τεκμηριώνουν το λάθος που πάει να συντελεστεί, έχουν ήδη γραφτεί από αρκετούς συμπολίτες μας. Υπάρχει μια ακόμα διάσταση που δείχνει ότι έχουμε πάρει στραβό δρόμο. Η αλαζονεία του ηγεμόνα που αποφασίζει ότι τα πάντα του ανήκουν και μπορεί να τα κάνει ότι θέλει. Είναι κακός σύμβουλος και φοβάμαι ότι οδηγεί το μοναδικό και ανεκτίμητο εργαλείο που έχουμε, την Εγχώρια περιουσία, σε ευτελισμό (αν όχι σε χειρότερες ατραπούς). Ό Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Ξέρξης θύμωσε που η κακοκαιρία του γκρέμισε τις γέφυρες και έβαλε να μαστιγώσουν τη θάλασσα.

[7.35.1] Κι όταν το έμαθε ο Ξέρξης, αγανάχτησε και διέταξε να μαστιγώσουν τον Ελλήσποντο τριακόσιες φορές και να ρίξουν στ᾽ ανοιχτά ένα ζευγάρι χειροπέδες· άκουσα επίσης πως πέρ᾽ απ᾽ αυτά έστειλε στιγματιστές για να του χαράξουν στίγματα. [7.35.2] Κι έδινε εντολή, την ώρα που τον μαστίγωναν, να του λένε λόγια βάρβαρα και αθεόφοβα: “Πικροθάλασσα, ο αφέντης μας σε τιμωρεί μ᾽ αυτό τον τρόπο για το άδικο που του έκανες”. Στο αρχαίο κείμενο, ο Ηρόδοτος, αναφέρεται στα καμώματα του Ξέρξη και τα ονομάζει “βάρβαρά τε καὶ ἀτάσθαλα”· Το ἀτάσθαλα το βρήκα σε τρεις μεταφράσεις ως “αλαζονικά”, “αθεόφοβα” και “ασυνείδητα”.

Κύριοι του συμβουλίου της Εγχώριας περιουσίας, δεν σας ανήκει ο αέρας, δεν σας ανήκει το χώμα, δεν σας ανήκει η θάλασσα. Δεν είναι όλα για πούλημα. Δεν είναι όλα προς ενοικίαση. Δεν είναι η γη για να βγάζουμε φράγκα. Ούτε και η θάλασσα. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να προκύψουν έσοδα. Δεν υπάρχει λόγος να σαμποτάρετε το νησί με τέτοιες ενέργειες. Αν δεν το καταλαβαίνετε, ακούστε τους συμπολίτες σας. Πάρτε το πίσω. Πείτε πως δεν έγινε τίποτα.

—-

Και φυσικά αντίστοιχη στρατηγική είναι η άκριτη επέκταση των καντίνων η οποία γίνεται βάσει του συστήματος ποιος φέρελπις επιχειρηματίας της πλειοψηφίας τυγχάνει να έχει παραλία κοντά στα οικογενειακά του χωράφια. Και δεν πειράζει που επιφέρει το μικρό του κέρδος ζημιά στον τεράστιο κλάδο του τουρισμού, αφού γλείφει κάτι και η Εγχώριος. Η περίπτωση των αλυκών μόνο είναι διαφορετική, διότι σε αυτή την περίπτωση τουλάχιστον η Επιτροπή κάτι κάνει: ρυθμίζει τη νομή και το καθεστώς λειτουργίας τους. Όμως εδώ το οικονομικό διακύβευμα είναι μικρό.

*οι ανάγκες της Εγχωρίου είναι μια συζήτηση που δε χωρά στο συγκεκριμένο κείμενο.

700 προσλήψεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος | οι θέσεις

Με 700 νέους υπαλλήλους ενισχύονται οι δασικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που αφορά σε:

  • 350 θέσεις Δασολόγων ΠΕ
  • 200 θέσεις Δασοπόνων ΤΕ
  • 150 θέσεις Διοικητικών ΔΕ

Οι 700 υπάλληλοι  θα στελεχώσουν τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τη Γενική Διεύθυνση Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος.

Δικαίωμα συμμετοχής

  • Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  • μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
  • εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
  • εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔεγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  • δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
  • Μοριοδότηση Οι άνεργοι, που θα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας κατατάσσονται με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους εξήντα (60) μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών,
  • χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου των ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους εξήντα μήνες (60)
  • αναπηρία ωφελουμένου σε ποσοστό 50% και άνω
  • ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, ατομικό ή οικογενειακόηλικία
  • αριθμός ανηλίκων τέκνων
  • γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
  • δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και
  • ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις«Προώθησης της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020: Νο 2/2015, 4/2015, 5/2015, 3/2016, 4/2016, 6/2016, 7/2016, 10/2016, 1/2017, 8/2017
  • https://www.biskotto.gr/

ΕΛ.ΑΣ:Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά


Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά

Κατασχέθηκαν διάφορες ποσότητες ναρκωτικών και μίνι οπλοστάσιο

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 13-2-2021 στη Δραπετσώνα και στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρία (3) άτομα (δύο ημεδαποί και αλλοδαπός), για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται συνεργός τους.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των κατηγορουμένων στη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Κατόπιν των ανωτέρω, μετά από στοχευμένες έρευνες, κατελήφθησαν οι ημεδαποί να κατέχουν από κοινού με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων, καθώς και πλήθος όπλων και αντικειμένων που υπάγονται στο Νόμο περί όπλων. Εν συνεχεία, σε ακόλουθη έρευνα κατελήφθη και ο αλλοδαπός να κατέχει ποσότητες ναρκωτικών και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  -5.128- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  •  -58- γραμμ. κοκαΐνης,
  •  -55- φαρμακευτικά δισκία,
  •  -310- γραμμ. σκόνης για νόθευση
  •  -3- χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,
  •  -3- πιστόλια,
  •  πιστόλι μπρελόκ ,
  •  πιστόλι ρέπλικα,
  •  επαναληπτική καραμπίνα,
  •  -280- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  •  -4- γεμιστήρες,
  •  αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  •  -4- ζυγαριές ακριβείας,
  •  -4- σιδερογροθιές,
  •  τσεκούρι,
  •  ξύλινο ρόπαλο,
  •  χατζάρα με μήκος -47- εκατοστών,
  •  -11- μαχαίρια,
  •  στιλέτο,
  •  πεταλούδα,
  •  -3- σουγιάδες,
  •  ζεύγος χειροπέδες
  •  το χρηματικό ποσό των -33.500- ευρώ,
  •  ασύρματος,
  •  θήκη για πιστόλι,
  •  υδραυλική πρέσα,

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Τα κατασχεμένα