Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Ε.Π.Α.Μ :TA 150 ΑΡΓΥΡΙΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ


 

Είναι πολλά τα λεφτά, Κυριάκο…


Γράφει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος 

Πόσο εξευτελιστικό να θεωρείς ως πρωθυπουργός κίνητρο για νέους ανθρώπους το ποσό των 150 ευρώ! Πόσο φθηνό να τους απαξιώνεις με τέτοιον τρόπο και να τους πετάς στα μούτρα τρία χαρτονομίσματα των 50 επειδή τους θεωρείς λιγούρηδες.

Για το καλό τους φυσικά, ναι, ναι, για το καλό τους, δεν το αμφισβητώ. Μόνο που για το καλό τους και το δικό σου καλό, καλό θα ήταν να άνοιγε η προσφορά εργασίας. Τα κίνητρα για τους νέους μας να είχαν μία άλλη δυναμική υγειών προκλήσεων και ευγενών ιδεών. Προτάσεων και ευκαιριών με τη λογική της ευημερίας και όχι εκείνη του τζόγου.

Καταλαβαίνεις τι μήνυμα πέρασες χθες; Τσίμπα, λιγούρη, τα 150 αφού δεν σε έπεισα με επιχειρήματα να κάνεις το εμβόλιο. Δυστυχώς, όταν γίνεσαι πρωθυπουργός με το όνομα και την περιουσία του μπαμπά σου ή του θείου σου (Παπανδρέου, Καραμανλής κ.λπ.), μόνο τέτοια ελιτίστικη νοοτροπία μπορείς να διαθέτεις και να την ξεδιπλώνεις ανερυθρίαστα μπροστά στα μάτια του κόσμου. Με ποια λογική παιδιά του Χάρβαρντ που δεν πόνεσαν ή δεν κόπιασαν ούτε για μία οδοντογλυφίδα, που τα βρήκαν όλα έτοιμα, που γεννήθηκαν ηγέτες, μπορούν να αντιληφθούν πόσο άθλιες είναι τέτοιες συμπεριφορές;

Φυσικά και έχουμε ευθύνη όλοι εμείς. Δεν ντρεπόμαστε εβδομήντα χρόνια να μας κυβερνούν τα ίδια επώνυμα με ενδιάμεσους σερβιτόρους της Εξουσίας έναν Ράλλη και έναν Σημίτη. Το ωραίο είναι ότι θεωρούμε τους εαυτούς μας μάγκες και ψυλλιασμένους και όχι μαλάκες που παρακολουθούν όλο αυτό το πανηγύρι εντελώς παθητικά.

Γι’ αυτό, αγαπητέ Κυριάκο, εγώ ως ζώον της ίδιας στάνης δεν θα αναφωνήσω «ντροπή σου» αλλά «ντροπή μας» που σας ανεχόμαστε! Άντε να μου χαθείτε όλοι μαζί! Βγήκε και ο βιρτουόζος της Αριστεράς Αλέξης να πλειοδοτήσει στο αίσχος, προσφέροντας τον κατώτερο μισθό των 800 ευρώ! Ως αντιπολίτευση φυσικά, γιατί ως κυβέρνηση έκανε την πάπια… Έχει ζήσει ποτέ η οικογένειά σου, θλιβερέ σύντροφε, με 800 ευρώ τον μήνα; Ντροπή!

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΦΥΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΣΕ ΘΑΜΝΩΔΗ ΠΕΡΙΟΧΗ



Συνελήφθη ημεδαπή για καλλιέργεια κάνναβης στην Κέρκυρα

Κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) δενδρύλλια

Συνελήφθη, χθες (28.06.2021), το πρωί, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ημεδαπή, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι η συλληφθείσα, μαζί με έναν ακόμη ημεδαπό που αναζητείται, διατηρούσαν σε θαμνώδη περιοχή στη νότια Κέρκυρα, φυτεία δεκαπέντε (15) δενδρυλλίων κάνναβης, το ύψους των οποίων έφθανε το ένα μέτρο.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρα.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΙΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ




 

Θεοφάνης Γκατζής : Σύγχρονοι Μητροπολίτες και ιερείς που ομολογούν Κύριο εν καιρώ κορωνοϊού!

 


Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης 

Ελάχιστος Χριστιανός Ορθόδοξος 

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος 

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 

Ethnikosagwn.blogspot.com 

 

Αισθήματα λύπης  και οργής προκαλούν οι νέες αποφάσεις της Ιεράς συνόδου. Έτσι, μετά την απογοήτευση, τη σύγχυση  και το μπέρδεμα που προκάλεσε στους πιστούς η  απόφασή  της για αλλαγή της ώρας της Θειας Αναστάσεως , από τις 24:00 στις 21:00 του Μεγάλου Σαββάτου, επικαλούμενη συμμόρφωση  προς τους κανόνες  απαγόρευσης κυκλοφορίας  που  θέσπισε το κράτος και αψηφώντας τις παρακλήσεις από πλήθος κόσμου να διορθωθεί αυτή η άνευ προηγουμένου, παράλογη και χωρίς επαρκή  αιτιολόγηση απόφαση προέβηκε σε κινήσεις που δεικνύουν την  τιμωριτική  της διάθεση σε δύο  ιεράρχες και  κάποιους ιερείς που έπραξαν το ορθό και αντιτάχθηκαν σε αυτήν!! Και πως μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά  αυτή η απόφαση που εμπαίζει το σύνολό των πιστών και αποτελεί μνημείο ασέβειας προς τα Θεία από τη στιγμή  που 2 μέρες μετά το Πάσχα η πολιτεία προέβηκε σε άρση αρκετών μέτρων προστασίας  από τον Covid-19 και τροποποίηση  της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22.00 στις  23, ενώ 13 μέρες μετά η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα μετατοπιστεί στις 00.30!!  

Η Ιεραρχία λοιπόν της Εκκλησίας υπάκουσε στις παράλογες κυβερνητικές αποφάσεις που είναι πλέον πασιφανές ότι εκπορεύονται από κέντρα, στην καλύτερη περίπτωση, αθεϊστικά και στην χειρότερη εωσφορικά, που υπηρετούν αλλότριους σκοπούς και ΣΤΟΧΕΎΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ! Αυτά τα κέντρα επιθυμούν να μετατρέψουν τους Έλληνες παγκοσμίως, και  στα καθ’ ημάς τους Έλληνες, σε άβουλα όντα  δίχως θρησκευτικά πιστεύω και πατριωτική συνείδηση, υπηρέτες-ρομποτάκια της νέας τάξης πραγμάτων!   

Εργαλείο τους προς αυτήν την κατεύθυνση  είναι και η πανδημία του κορωνοϊού με τους παράλογους, στις  πλείστες των περιπτώσεων και εκτός δημοκρατικού πλαισίου, περιορισμούς που επιβάλλονται  και  περιορίζουν  την ατομική ελευθερία και την  ελεύθερη άσκηση  των θρησκευτικών  καθηκόντων των πολιτών!  

Με άλλα λόγια η Ιερά Σύνοδος και οι Ιεράρχες αντί να συνειδητοποιήσουν το λάθος που έπραξαν επιδεικνύοντας ασέβεια στο Θεό, μην εφαρμόζοντας τους εκκλησιαστικούς κανόνες και διχάζοντας τον κόσμο έπραξαν το ακριβώς αντίθετο και διώκουν κάποιους ολίγους ομολογητές ιερείς και επιπλήττουν δυο φωτισμένους Ιεράρχες (Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς) που έχουν την καθολική υποστήριξη όλων μας και είναι άξιοι επαίνων για την θαρραλέα στάση που επέδειξαν, ομολογώντας Κύριο, μπροστά σε αυτήν την λυσσαλέα επίθεση που δέχεται η ελληνορθόδοξη εκκλησία μας! 

  Αντιθέτως, η Ιεραρχία συνεχίζει αμετανόητη να βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια, κινδυνεύοντας να συμπαρασύρει το σύνολο των ιερέων, να προβληματίζει με την ύποπτη στάση της και να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ότι προδίδει Κύριο έναντι  της κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει, δίκην Ιούδα Ισκαριώτη που πρόδωσε τον  Χριστό για τριάκοντα αργύρια! Επίσης, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι,  εσχάτως, κάποιοι Ιεράρχες (π.χ.  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Δημητριάδος) με προεξάρχοντα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο αναλαμβάνουν το ρόλο του  προωθητή του εμβολιασμού (μπολιασμού) αγνοώντας επιδεικτικά ότι καταγράφονται συνεχώς  περιστατικά, με ανεπιθύμητες  παρενέργειες,  σε άτομα λόγω εμβολιασμού  τους που φτάνουν μέχρι και σε θανάτους!  

Χαρακτηριστικά πρόσφατα γυναίκα στην Πέλλα εκοιμήθη αφού έλαβε τη δεύτερη δόση εμβολιασμούΕπιπρόσθετασύμφωνα  με την  EudraVigilance πουείναι η ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τις αναφορές των παρενεργειών των φαρμάκωνκαι των εμβολίων που χρηματοδοντούται και ελέγχονται  από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ)  καταγράφονται, μέχρι τις 9 Iουνίουστην Ευρώπη  15.472 θάνατοι και 1.509.266 παρενέργειες από τους  εμβολιασμούς με εμβόλια των τεσσάρων εταιρειών (PFIZER / BioNTech, MODERNA, ASTRA ZENECA/OXFORD και JOHNSON & JOHNSON)! ( http://www.adrreports.eu/en/index.html) 

Επίσης, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC, ο αριθμός των θανάτων από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 (ημέρα εισαγωγής του πρώτου πειραματικού «εμβολίου») μέχρι τις 10 Μαΐου 2021, δηλαδή  μέσα σε 4 μήνες, ανέρχεται σε 4.434, ξεπερνώντας τον αριθμό των 4.394 θανάτων από ΟΛΑ τα εμβόλια που χορηγήθηκαν επί 21 χρόνια – από 2000 έως2020 (https://www.cdc.gov/vaccinesafety/ensuringsafety/monitoring/vaers/index.html).   

Ειρήσθω εν παρόδω και όλως τυχαίως, λίγες μέρες πριν την κατάπτυστη απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος για αλλαγή της ώρας της Αναστάσεως αποφασίστηκε από το κράτος έκτακτη χρηματοδότησης της καθώς και χρηματοδότηση  μέρους της δαπάνης για την κάλυψη των μισθών του λαϊκού προσωπικού της! Στο σημείο αυτό οφείλω να εξάρω το πολυσχιδές έργο της εκκλησίας μας, ειδικά στο φιλανθρωπικό έργο της, γι’ αυτό οφείλει όσο μπορεί ο καθένας να συμβάλλει σε αυτό! 

Εν τω μεταξύ οι πολιτικές ηγεσίες του ελληνισμού συνεχίζουν να επιδεικνύουν αμετανοήτως ασέβεια προς τα Θεία, να πληγώνουν τους πιστούς και να κερδίζουν επαξίως τους τίτλους των πολέμιων του Θεού και των υπηρετών  της Νέας τάξης πραγμάτων που εκπορεύεται από εωσφορικές δυνάμεις! Έτσι, μετά τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα και στην Κύπρο με το κλείσιμο των εκκλησιών και τη μη δημόσια τέλεση του Αγιασμού των Υδάτων, την αλλαγή της ώρας της Θείας Αναστάσεως και την μη υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα με ευθύνη και της εκκλησιαστικής ηγεσίας, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα tης Κύπρου επέλεξε να εκπροσωπηθεί η Κύπρος στο ευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής (Eurovision) με κατάπτυστο τραγούδι που εξυμνεί, άκουσον άκουσον, τον Εωσφόρο!! Γι’ αυτό, ίσως,  δυστυχώς πρέπει να αναμένουμε στο μέλλον, αν δεν μετανοήσουμε εμπράκτως και ειλικρινώς, ότι η τιμωρία του Θεού θα είναι σκληρή! 

 Επιπλέον, δοθείσης της ευκαιρίας θα  ήθελα να τονίσω την αξία της Θείας εξομολογήσεως  και κατόπιν της Θείας κοινωνίας! Η Θεία εξομολόγηση είναι απαραίτητη για να σωθούν οι ψυχές μας! Δεν πρέπει να διστάζουμε να εξομολογούμαστε και ομολογούμε τα αμαρτήματά μας με ειλικρινή μετάνοια! Τα οφέλη που μας προσφέρει επί Γης και στην επουράνια ζωή είναι σημαντικότατα μπροστά στον ενδοιασμό που τυχόν νιώθουμε λόγω ντροπής. Αν γνωρίζαμε τι μεγάλη αξία παρέχει  θα σπεύδαμε μαζικά να εξομολογηθούμε! Είναι χρυσός που μας παρέχει ο Θεός!  

Ο ιερέας που μας εξομολογεί είναι ο πρεσβευτής μας προς τον Θεό! Σε όποιες αμαρτίες και να υποπέσουμε, ακόμα και τις μεγαλύτερες, αν υπάρχει ειλικρινή μετάνοια και τις εξομολογηθούμε ο φιλεύσπλαχνος Θεός μας συγχωρεί! Η εξομολόγηση έχει διττό ρόλο, καθώς μας ταπεινώνει γιατί ο θεός απεχθάνεται την αλαζονεία και την εωσφορική υπερηφάνεια και μας συνετίζει, ώστε να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τις ίδιες αμαρτίες! Επειδή κάποιοι προβάλλουν σαν αιτία του δισταγμού τους να εξομολογηθούν  στο γεγονός ότι αισχύνονται να εξομολογηθούν τις αμαρτίες τους στον ιερέα της περιοχής που τους γνωρίζει υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιερέα άλλης περιοχής που δεν τους γνωρίζει. Πρέπει να έχουμε κατά νου  ότι οι ιερείς  μετά την  εξομολόγηση οφείλουν να διαγράψουν από την μνήμη τους τις αμαρτίες που  τους  εξομολογούνται οι πιστοί, όσο σοβαρές και αν είναι και αν κάποιες τις θυμούνται έχουν την εντολή από το Θεό να τις κρατάνε σαν επτασφράγιστο μυστικό δια βίου! Οι ιερείς κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης λειτουργούν ως ιατροί της ψυχής! Επιπρόσθετα, σημαντικό πράγμα είναι  το άναμμα του καντηλιού κοντά σε εικονοστάσι ή σε εικόνες που απεικονίζουν τον Χριστό, την Παναγία και τους Άγιους της ορθόδοξης πίστεώς μας  και το θυμιάτισμα στην οικία μας για χάρη του Θεού καθώς εκπέμπει Θεία ευλογία! 

Γιατί το λάθος του σύγχρονου ανθρώπου  είναι ότι νοιαζόμαστε μόνο για τη σωματική μας  υγειά και με το παραμικρό που συμβαίνει κάτι στην υγεία μας σπεύδουμε, και καλώς πράττουμε, στον ιατρό να μας παρέχει βοήθεια, αλλά αγνοούμε παντελώς ότι και η ψυχή μας έχει ανάγκη από ενίσχυση από την Θεία αγάπη,  γι’ αυτό  πολλές φορές κατακλυζόμαστε από συναισθήματα άγχους και απελπισίας και αυτό επιτυγχάνεται με το να έρθουμε πιο κοντά στο Θεό μέσα από την εφαρμογή των κανόνων του Ευαγγελίου! Σύμφωνα με τον Άγιο Νεκτάριο η θεία αγάπη, σαν ελαφρά νεφέλη, ανεβάζει την ψυχή πάνω από τα ασήμαντα και ανάξια και την φέρνει κοντά στην ανεξάντλητη πηγή της αγάπης, κοντά στην αιώνια αγάπη!  

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι είμαστε παροδικοί εδώ και κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα αναχωρήσουμε για τα ουράνια και την αιωνιότητα! Το ζήτημα είναι όταν έρθει εκείνη η ώρα να φύγουμε έτοιμοι! Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας λειτουργούμε ωσάν να υπάρχει πιθανότητα να ζήσουμε αιώνια εδώ, ενώ καθημερινά αποδημούν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μας! Πρέπει να σκεφτούμε πόσο ασήμαντοι είμαστε με την ανθρώπινη λογική- όταν από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα  έχουν εκδημήσει περίπου 108.988.552.251 (https://www.prb.org/) δισεκατομμύρια άνθρωποι- και πόσο σημαντικοί για το δημιουργό μας που μας καλεί να μετανοήσουμε ειλικρινά και να βελτιωθούμε σαν Χριστιανοί για να σωθούμε και να ζήσουμε αιώνια μαζί του!! Εσχάτως υφίσταται κινδυνολογία από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, τα κυβερνητικά στελέχη με προεξάρχοντα τον Πρωθυπουργό και την  επιτροπή λοιμοξιολόγων ότι η νέα μετάλλαξη Δέλτα, είναι πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα από τις άλλες μεταλλάξεις (βρεταννική) και από την αρχική μορφή του κορωνοϊού! Μάλιστα υποστηρίζουν ότι αυτή μεταδίδεται εύκολα στις μικρές ηλικίες! Εύλογα αναρωτιόμαστε μήπως η εν λόγω μετάλλαξη που μπορεί να είναι απόρροια των εμβολιασμών, σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να εμβολιαστεί όσο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες, και να αρχίσουν οι εμβολιασμοί-άκουσον άκουσον- και στα παιδιά;  Παρατηρούμε λοιπόν ότι το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων βρίσκεται εν εξελίξει και ένας από τους στόχους της είναι και η μείωση του πληθυσμού!  

Εν κατακλείδι, με την πανδημία του κορωνοϊού δόθηκε  η  δυνατότητα να αποκαλυφθούν νέοι ομολογητές Ιεράρχες και ιερείς  που αψήφησαν ανθρώπινους κανόνες μπροστά στους θεϊκούς  και ομολόγησαν Χριστό, εν αντιθέσει με άλλους που προέταξαν τη στείρα ανθρώπινη λογική και τη συμμόρφωση σε παράλογους κρατικούς νόμους μπροστά στην Χριστιανική πίστη και τους Ιερούς κανόνες της ορθόδοξης εκκλησίας! Επιπρόσθετα, φανερώθηκαν ποιοι από τους πιστούς είναι χλιαροί χριστιανοί ορθόδοξοι, κατακλυζόμενοι από υπερβολικές ανθρώπινες φοβίες  και ποιοί προσπαθούν να πράξουν το ελάχιστο που απαιτεί η ορθόδοξη πίστη μας και  να ευαρεστήσουν τον Κύριο!  

 

Υ.Γ.  Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στην μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Αποστόλου Παύλου, Πέτρου, Ματθία και Θωμά, των δώδεκα Αποστόλων, των Ευαγγελιστών, των προφητών Ηλία, Ιωήλ, Eνώχ, Ησαΐα, Δαβίδ, Ζαχαρία και Αβραάμ, των Αγίων του Θεού Πάντων,  Λαζάρου, Ιωάννη του Προδρόμου, Ιωσήφ του Ησυχαστή, Φανουρίου, Ναούμ, Κυπριανού, Ιουστίνης, Νικηφόρου του Λεπρού, ΠορφυρίουΠαϊσίου, Σπυρίδωνα του θαυματουργού, Βασιλείου, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Όλγας, Νικολάου, Παϊσίου, Ταξιάρχη Μανταμάδου, Νικήτα Σερρών, Παντελεήμων, Ευστρατίου,  Θεοδώρων, Πάντων Μαρτύρων από τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο μέχρι σήμερα, στα εννέα Αγγελικά τάγματα (Άγγελοι, Αρχάγγελοι, Αρχές, Εξουσίες, Δυνάμεις, Θρόνοι, Κυριότητες, Χερουβείμ και Σεραφείμ), των Αγίων του Θεού Γεωργίου Καρσλίδη, Ιωάννη εκ Πέτρας, Ιωάννη της Σάντα Κρουζ του Ιερομάρτυρα, Σάββα εν ΚαλύμνωΚωνσταντίνου και Ελένης,), Ζαφειρίου  του Νεομάρτυρα, Δαβὶδ του  Ὁσιομάρτυρα  ἐκ Κυδωνιῶν, Διονυσίου  Ἀρχιεπισκόπου ΣουζδαλίαςἸωάννη καὶ Παῦλου των  Μαρτύρων, 

Ταξιάρχη Μανταμάδου, Θεοδώρων, Αναργύρων, Χριστίνας της  Μεγαλομάρτυρας, Καπίτων του  Μάρτυρα, Υμεναίου του Μάρτυρα, Ερμογένη του Μάρτυρα, Σαλομπτίνου, Αθανασίου  του Μάρτυρα απὸ την Κίο , Μπορίσου και Γλιέβου  των Μαρτύρων, Αθηναγόρα του Αθηναίου του Απολογητή, Θεοφίλου του Νεομάρτυρα,  Σάκτου (ή Σάγκτου), Ματούρος, Αττάλου και Βλανδίνα των Μαρτύρων, Ηλία του  Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, Παρασκευή της Οσιομάρτυρας ,ΕρμολάουΕρμίππου και Ερμοκράτη των Μαρτύρων, Ωραιοζήλης της  Μάρτυρας, Αππίων του Μάρτυρα, Ἱερουσαλήμ της  Μάρτυρας ,  Νικήτα Επισκόπου Ρεμεσιάνας της Ρουμανίας, Αλένα της  Μάρτυς εκ  Βρυξελλών, Μεγαλομάρτυρος Ἰωάννου τοῦ Νέου, Ἰακώβου καὶ Ἰωάννη των Δικαίων των αυταδέλφων, Παναγιώτη του Νεομάρτυρα του Καισαρεύς, Γερασίμου του Ἱερομάρτυρα ἐν Ἀρχαγγέλσκ Σιβηρίας, Φεβρωνίας, Καλλιόπης, ὈρεντίουΦαρμακίου ἜρωςΦίρμουΦιρμίνου, Κυριάκου καὶ Λογγίνου των Μαρτύρων, ΕὐτροπίαςΛεωνὶς καὶ Λιβύης των ὉσιομαρτύρωνΓαλλικανούΠροσπέρου  ἐξ Ἀκουϊτανίας τῆς Γαλλίας, Γαλλικανού ἐκ Γαλλίας, Μαρτυρίου, Θεολήπτος Μητροπολίτη Φιλαδελφείας, Προκοπίου τ ου Ὁσιομάρτυρα  ἐκ Βάρνας, Γεωργίου του Νεομάρτυρα ἐξ ἈτταλείαςΝίκων του  Ἱερομάρτυρας τῆς Ὄπτινα, 

Πάντων Μαρτύρων από τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο μέχρι σήμερα, Φωτεινής, Θεράποντα, Νεκταρίου, Βασιλέιου, Ιούδα του Θαδδαίου, Γεωργίου, Νικολάου, των Οσίων του Θεού Πάντων, Ἀθανασίου του ΠαρίουἈντωνίου ἐκ Ρωσίας, Ἱλαρίων ἐκ Γεωργίας, Ἰβὰν ἐκ Τσεχίας, Γκερμοκίου ἐκ ΚορνουάληςΔομετίου του  ΔιονυσιάτηΔαβὶδ καὶ Εὐφροσύνης  των Ρώσων,  Ἀδελβέρτου  του Ἀρχιδιακόνου,  Μεθοδίου  του  ἐν Νηβρύτῳ τῆς Κρήτης, Σίμων , Διονυσίου κτίτωρ Ἱερᾶς Μονῆς Διονυσίου Ἁγίου ὌρουςΔαβὶδ ἐν Θεσσαλονίκη, Ἀνθίων , Ἰωάννη Ἐπισκόπου Γοτθίας, 



Οσίων του Θεού Νήφωνα, Ιλαρίων του Τβάλι, Συμεὼν του Νεοφανή, Ολυμπιάδας της  Διακόνισσας, Ευπραξίας, Μακαρίου Ζελτοβόδα του  Θαυματουργού, Ιακώβου  εν  Αλάσκα, Συμεὼν  του Αρχιμανδρίτη  και στυλίτη «ὁ ἐπέκεινα τοῦ Ἀνάπλου», Γεροντίου του  Αγιορείτη, Ιερουσαλήμ της Μάρτυρας, Ιγνατίου του  Στειρωνίτη,  Νείλου του Ασκητή, στους γέροντες Ευμένιο Σαριδάκη (πνευματικό τέκνο του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού), Τύχωνα, Δημήτριο, Ανανία, Ιωσήφ Βατοπεδινό, Βασίλειο Καυσοκαλυβίτη, Ιωσήφ τον Ησυχαστή, Αθανάσιο, Μακάριο, Αβράμιο, Ιωασάφ, Γεδεών, Δανιήλ, Γεράσιμο, Διονύσιο, Ιλαρίων, Ευστράτιο, Γαβριήλ, Χαρίτων, Ιγνάτιο, Ιάκωβο, Εφραίμ Κατουνακιώτη, Θεοδόσιο,  Χατζη- Γεώργη, Θεόφιλο, Γρηγόριο, Τιμόθεο, Παϊσιο, Αρσένιο τον Σπηλαιώτη, Ιωσήφ τον Διονυσιάτη, Φιλόθεο Ζερβάκο, Αμβρόσιο Λάζαρη, Βησσαρίωνα, στον κρυμμένο γέροντα, τον άγνωστο  Σπηλαιώτη, στον Όσιο Μέγα Παχώμιο, στον Όσιο Παχώμιο (πνευματικός πατέρας των Αγίων Νεκταρίου και του Ανθίμου εν Χίω)  

στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ Κύριλλο Γεραντώνη και Γεράσιμο, στον Επίσκοπο Αντώνιο, στους ιερείς  Βασίλειο τον Θαυματουργό, Ηλία Διαμαντίδη τον μυροβλήτη, Γιάννη τον εξορκιστή, Βασίλειο Τρομπούκη, Ευστράτιο Παπαχρήστο, Φώτιο Λαυριώτη, Σοφιανό Τσαντσαρίδη, Ιωάννη Καλαΐδη, στους ασκητές μέσα στον κόσμο Ιωάννη  του Παχουλίδη του ερημίτη,  Σπυρίδωνα του Μηνεττού του κοσμοκαλόγηρου, του Κωνσταντίνου του Μικρού του ευλαβή νεωκόρου, της  Μαρίας Μιχαήλ, του Κυράκου του παραλύτου, του Παπα- Παναή Θεωδωρακοπούλου, της Αλεξάνδρας Σκόντζου, της Σοφίας Παναγιωτίδου, της Λωξάνδρας Κωμοδρόμου, της Ζωής Δεμιρτζιδάκη, του Θωμά Γκαϊτατζή, της Μυροφόρας Ευθυμίου, Δήμητρας και Εύας Σαουλίδου, Νικολάου Νεοκάζη, Αποστόλου Τσαλαπάτα, Αικατερίνης Δέρβας, Βασιλικής Κουζάρης, Δημητρίου Αργυροπούλου, Χριστοφόρου Βαφειάδη, Ελπίδας Ξανθοπούλου, Ευθαλίας Πατέρας, Γεωργίου Ιλανίδη,  

Παναγιώτας Χατζηκτωρής, Ελένη Πολυβίου, Αναστασίου Μαλαμάς, Χαρίκλειας Πουρσανίδου,   στους ιερείς Γεώργιο Χαραλαμπίδη, , Ευστάθιο Γιαννακίδη, Ευάγγελου Χαλκίδη, Βασίλειο  Πραβήτα, στις Πρεσβυτέρες Κυριακή Γ. Τσιτουρίδου και Πολυξένη,  στους ιερείς Λάζαρο Αμβροσιάδη, Ιωάννη Σγούρα, Δημητρίου Παπαδημητρίου, Σάββα Ζαράρη, στον πατέρα Θεόκλητο του Γκάλβεστον, στις γερόντισσες Λαμπρινή Βέτσου, Ταξιαρχία, Παρθενία,  Άννα,  στο Σωφρόνιο του Έσεξ, στον Αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Ματαθαιόπουλο, στην  Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά,  στον Ιερομόναχο Σεραφείμ Δημοπούλου, στις γερόντισσες  Γαλακτία και Μητροδώρα η Έγκλειστη, στην Ηγουμένη Ταξιαρχία, τον ιερέα Γεώργιο Μεταλληνό,  τον Μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνο Καντιώτη, στις ασκήτριες μέσα στον κόσμο Κέτη Πατέρα, Γιαννούλα Θάνου, Τατιανή Σαββίδου, Σοφία Σαμαρά, Αθηνά Σγούρου, Βαΐα Γεργιαννάκη- Κωστούλα,  «Ελέναμπα» η προορατική, στους ασκητές μέσα στον κόσμο Κωνσταντίνο Σωτηρίου, Σωτήριο Βακουφτσή και Νικόλαο Σαββούδη. 

Στους αποθανόντες γέροντες Ευμένιο Σαριδάκη, Ανανία,  Τύχωνα, Εφραίμ Κατουνακιώτη, Εφραίμ της Αριζόνας, Φιλόθεο Ζερβάκο, στον ιερομόναχο Αμβρόσιο Λάζαρη, τη γερόντισσα Γαλακτία, και στους ιερείς Ιωάννη Καλαΐδη,  Φώτιο Λαυριώτη και στον πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου, Οσίων του Θεού Νήφωνα, Ιλαρίων του Τβάλι, Συμεὼν του Νεοφανή, Ολυμπιάδας της  Διακόνισσας, Ευπραξίας, Μακαρίου Ζελτοβόδα του  Θαυματουργού, Ιακώβου  εν  Αλάσκα, Συμεὼν  του Αρχιμανδρίτη  και στυλίτη «ὁ ἐπέκεινα τοῦ Ἀνάπλου», Γεροντίου του  Αγιορείτη, Ιερουσαλήμ της Μάρτυρας, Ιγνατίου του  Στειρωνίτη,  Νείλου του Ασκητή, στους γέροντες Ευμένιο Σαριδάκη (πνευματικό τέκνο του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού), Τύχωνα, Δημήτριο, Ανανία, Ιωσήφ Βατοπεδινό, Βασίλειο Καυσοκαλυβίτη, Ιωσήφ τον Ησυχαστή, Αθανάσιο, Μακάριο, Αβράμιο, Ιωασάφ, Γεδεών, Δανιήλ, Γεράσιμο, Διονύσιο, Ιλαρίων, Ευστράτιο, Γαβριήλ, Χαρίτων, Ιγνάτιο, Ιάκωβο, Εφραίμ Κατουνακιώτη, Θεοδόσιο,  Χατζη- Γεώργη, Θεόφιλο, Γρηγόριο, Τιμόθεο, Παϊσιο, Αρσένιο τον Σπηλαιώτη, Ιωσήφ τον Διονυσιάτη, Φιλόθεο Ζερβάκο, Αμβρόσιο Λάζαρη, Βησσαρίωνα, στον κρυμμένο γέροντα, τον άγνωστο  Σπηλαιώτη, στον Όσιο Μέγα Παχώμιο, στον Όσιο Παχώμιο (πνευματικός πατέρας των Αγίων Νεκταρίου και του Ανθίμου εν Χίω) στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ Κύριλλο Γεραντώνη και Γεράσιμο, στον Επίσκοπο Αντώνιο, στους ιερείς  Βασίλειο τον Θαυματουργό, Ηλία Διαμαντίδη τον μυροβλήτη, Γιάννη τον εξορκιστή, Βασίλειο Τρομπούκη, Ευστράτιο Παπαχρήστο, Φώτιο Λαυριώτη, Σοφιανό Τσαντσαρίδη, Ιωάννη Καλαΐδη, στους ασκητές μέσα στον κόσμο Ιωάννη  του Παχουλίδη του ερημίτη,  Σπυρίδωνα του Μηνεττού του κοσμοκαλόγηρου, του Κωνσταντίνου του Μικρού του ευλαβή νεωκόρου, της  Μαρίας Μιχαήλ, του Κυράκου του παραλύτου, του Παπα- Παναή Θεωδωρακοπούλου, της Αλεξάνδρας Σκόντζου, της Σοφίας Παναγιωτίδου, της Λωξάνδρας Κωμοδρόμου, της Ζωής Δεμιρτζιδάκη, του Θωμά Γκαϊτατζή, της Μυροφόρας Ευθυμίου, Δήμητρας και Εύας Σαουλίδου,  

Νικολάου Νεοκάζη, Αποστόλου Τσαλαπάτα, Αικατερίνης Δέρβας, Βασιλικής Κουζάρης, Δημητρίου Αργυροπούλου, Χριστοφόρου Βαφειάδη, Ελπίδας Ξανθοπούλου, Ευθαλίας Πατέρας, Γεωργίου Ιλανίδη, Παναγιώτας Χατζηκτωρής, Ελένη Πολυβίου, Αναστασίου Μαλαμάς, Χαρίκλειας Πουρσανίδου,   στους ιερείς Γεώργιο Χαραλαμπίδη, , Ευστάθιο Γιαννακίδη, Ευάγγελου Χαλκίδη, Βασίλειο  Πραβήτα, στις Πρεσβυτέρες Κυριακή Γ. Τσιτουρίδου και Πολυξένη, στους ιερείς Λάζαρο Αμβροσιάδη, Ιωάννη Σγούρα, Δημητρίου Παπαδημητρίου, Σάββα Ζαράρη, στον πατέρα Θεόκλητο του Γκάλβεστον, στις γερόντισσες Λαμπρινή Βέτσου, Ταξιαρχία, Παρθενία,  Άννα,  στο Σωφρόνιο του Έσεξ, στον Αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Ματαθαιόπουλο, στην  Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά,  στον Ιερομόναχο Σεραφείμ Δημοπούλου, στις γερόντισσες  Γαλακτία και Μητροδώρα η Έγκλειστη, στην Ηγουμένη Ταξιαρχία, τον ιερέα Γεώργιο Μεταλληνό,  τον Μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνο Καντιώτη, στις ασκήτριες μέσα στον κόσμο Κέτη Πατέρα, Γιαννούλα Θάνου, Τατιανή Σαββίδου, Σοφία Σαμαρά, Αθηνά Σγούρου, Βαΐα Γεργιαννάκη- Κωστούλα,  «Ελέναμπα» η προορατική, στους ασκητές μέσα στον κόσμο Κωνσταντίνο Σωτηρίου, Σωτήριο Βακουφτσή και Νικόλαο Σαββούδη. 

στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά (Ταξίαρχο ε.α), στους ζώντες μητέρα μου Μαρία και αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ), των κάτωθι αποθανουσών και αποθανόντων γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανής Γκατζή, των παππούδων μου Βασιλείου Γκατζή (αναπήρου στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941), Βασιλείου Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα), των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέως Δημητρίου Γκατζή, Σπυρίδωνος, Αθανασίου, Θωμά  και των προγιαγιάδων μου Φωτεινής, Ευανθίας, Μαρίας, Βασιλικής,  πάππου προς πάππου, σε όλους τους κεκοιμημένους συγγενείς μου, καθώς και σε όλους τους κεκοιμημένους του κόσμου. 

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ  αυτούς που αποδήμησαν! 

Θεοφάνης Γκατζής