Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

BATIKA:ΤΟ ΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΑΚΛΟ ΤΟ ¨ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ¨


Γράφει η Δέσποινα Βαγγελόγλου:

Η θέα από το ξωκκλήσι των Αποστόλων Παύλου και Πέτρου στο Φαρακλό!

Τα ξωκκλήσια μας άσβηστα καντήλια του τόπου μας! Χτιστήκανε από κάποιο τάμα ίσως ,η από κάποιο θαύμα ,είναι εκεί να μας θυμίζουν ανθρώπους που περπάτησαν στα μονοπάτια στο πέρασμα αιώνων ,ανθρώπους που κοντοστάθηκαν σε κάποια πέτρα ,προσευχήθηκαν να ξεπεράσουν βάσανα η να ευχαριστήσουν τον θεό .

Είναι και ήταν σημεία συνάντησης ανθρώπων ενωμένων μπροστά στο θεό όλοι ίσοι και στο Μεγαλείο του σε αυτό που νιώθει ο καθένας και στην απεραντοσύνη βλέμματος και ψυχής που ο καθένας το βιώνει με τον δικό του τρόπο.
"Ας μην τα αφήσουμε να ερημώνουν ,να τα κρατάμε ζωντανά με την παρουσία μας ,αντέχουν βοριάδες καταιγίδες λιοπύρια ερημώνουν όμως μόνο όταν τα εγκαταλείψει ο άνθρωπος!" Λόγια από το στόμα του ιερέα μας π.Παναγιώτη Αρώνη που άγγιξαν την καρδιά μας !
Ευχαριστούμε πάτερ να έχετε δύναμη και ευλογία!

Ξωκκλήσι των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Φαρακλό!
Στο πανέμορφο ξωκκλήσι τελέστηκε Θεία Λειτουργία από το π.Παναγιώτη Αρώνη σκορπώντας ψαλμωδίες από κει ψηλά σε κλίμα αρμονίας και ψυχικής ανάτασης !Κατάνυξη ,γαλήνη και αγαλλίαση από την κορφή του βουνού απλώθηκε στα Βάτικα αγκαλιάζοντας Ελαφονήσι και Κύθηρα!

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και χρόνια πολλά και καλά στον πρόεδρο του Φαρακλού που γιορτάζει σήμερα και τον ευχαριστούμε για τα κεράσματα και την φιλοξενία!











1 σχόλιο :