Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Η Νίνα Κασιμάτη εξελέγη πρώτη σε ψήφους Αντιπρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής

Κατόπιν πρότασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα 8/8 στη Βουλή.

Σημειώνεται πως τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, καταλαμβάνει από το κυβερνών κόμμα ex officio ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ οι Α’ και Β’ αντιπρόεδροι της Επιτροπής προτείνονται προς εκλογή από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του κυβερνώντος κόμματος και του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντίστοιχα.
Κατά την ψηφοφορία των μελών τη Επιτροπής για τη συγκρότηση του προεδρείου, η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 28 ψήφους και 1 λευκό για τη θέση της Β’ Αντιπροέδρου, ο Βουλευτής ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, έλαβε 26 ψήφους και 3 λευκά για τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου, και η Βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, έλαβε 26 ψήφους και 3 λευκά για τη θέση της Γραμματέως.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, στην αρμοδιότητα της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ανήκουν κυρίως, α) θεσμικά θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, β) θέματα συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και άλλων εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. (COSAC), γ) θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και δ) πράξεις των οργάνων της Ε.Ε. με κανονιστικό περιεχόμενο. Επί των θεμάτων αυτών η Επιτροπή μπορεί να εκφράζει συμβουλευτική γνώμη, με την υποβολή σχετικής έκθεσης προς τη Βουλή και την Κυβέρνηση.
Παράλληλα με αυτή τη γνωμοδοτική διαδικασία, υφίσταται και εκείνη του άρθρου 41Β του Κανονισμού της Βουλής. Το άρθρο αυτό δίνει τη δυνατότητα στη Βουλή των Ελλήνων να εξετάζει τα προσχέδια πράξεων της Ε.Ε. με κανονιστικό περιεχόμενο, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 70 παρ.8 του Συντάγματος, καθώς και όλα τα συμβουλευτικά έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περιγράφει επίσης τη διαδικασία σύγκλησης συνεδριάσεων και διατύπωσης γνωμών επί των ως άνω κειμένων στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου και του ελέγχου τήρησης των αρχών της επικουρικότητας και της αναλογικότητας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο 2 της ΣΛΕΕ.
ΠΗΓΗ  https://left.gr

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΙΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΙΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ
Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η με αριθμό 53/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία εγκρίνονται η διακήρυξη και οι όροι δημοπράτησης για το έργο "Κατασκευή Αναπλάσεων και Συμπληρωματικών Εργασιών Οδικού Δικτύου Νήσου Κυθήρων - Τοιχίο Αγίας Πελαγίας", προϋπολογισμού 100.000€ με το Φ.Π.Α.
Το έργο χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής δυνάμει Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Κυθήρων.
Η αποσφράγιση των προσφορών έχει οριστεί για την 01/10/2019 και η δημοπράτηση θα γίνει με το σύστημα του δημόσιου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ.
Το έργο αφορά στην ανάπλαση και ανάδειξη του τοιχίου στο παλαιό Τελωνείο της Αγίας Πελαγίας, το οποίο επί σχεδόν 25 χρόνια βρίσκεται σε ημιτελή κατάσταση, ενέχοντας και κινδύνους για τους διερχόμενους και τους πεζούς, αλλά και προσβάλλοντας τη δημόσια αισθητική σε έναν οικισμό όπου υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση τουριστικών κλινών στο νησί.
Ο Δήμος Κυθήρων, ο Δήμαρχος προσωπικά, οι συνεργάτες του και οι υπάλληλοι, αξιοποιούν κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία προκειμένου να υλοποιήσουν έργα και δράσεις με μοναδικό στόχο την βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.





Ο Φάρος Μουδάρι θα είναι ανοικτός για το κοινό την Κυριακή 18 Αυγούστου,ημέρα εορτασμού των Φάρων



Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 ,ημέρα εορτασμού των Φάρων ,ο Φάρος Μουδάρι ,θα είναι ανοικτός για να τον επισκεφθείτε από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 20.00.Η είσοδος και ξενάγηση είναι δωρεάν ,απαιτείται όμως υπομονή θάρρος.
 Alexis Ntokopoulos

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ.ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΦΛΟΓΑ¨ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ(VIDEO)




 

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Αγία Πατρικία αύριο Παρασκευή 9/8

Αύριο Παρασκευή 9/8 Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τιμήν της Οσιας Μαρίας της Πατρικίας στον ομώνυμο ναο στην Αγία Πελαγία. (Καρνάγιο).

Κώστας Κατσαφάδος Τροπολογία για Σχέδιο Νόμου Υπ. Εσωτερικών

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019
 
Λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν επιχειρήσεις αναψυχής και τουρισμού, δόθηκε με τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος σε νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών  και έγινε αποδεκτή.
 
Σύμφωνα με αυτήν αντιμετωπίζεται πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω καθυστερημένης κοινοποίησης εκθέσεων αυτοψίας από τις πολεοδομικές υπηρεσίες των δήμων, εντός του Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Δεδομένου ότι σε αρκετές περιπτώσεις αυτές αφορούν αυθαίρετες εγκαταστάσεις αναψυχής ή τουρισμού, η κατεδάφισή τους σε 30 ημέρες εντός του θέρους θα έχει παρενέργειες όχι μόνο στις επιχειρήσεις που έχουν αυθαιρετήσει, αλλά στους απασχολούμενους σε αυτές, τους επισκέπτες και την εικόνα τουριστικών περιοχών.
 
Για το λόγο αυτό αναστέλλεται η προθεσμία των 30 ημερών μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2019, ούτως ώστε η κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών να γίνει μετά την αιχμή της τουριστικής περιόδου. Μετά τη λήξη της προθεσμίας θα γίνει κατεδάφιση των κατασκευών που εμπίπτουν στη ρύθμιση, με αυστηρή παρακολούθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και για αυτό το ΥΠΕΝ δεσμεύεται. Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η ρύθμιση καταλαμβάνει μόνο το τρέχον έτος, εν όψει της μόνιμης και γενικής ρύθμισης του ζητήματος που θα ακολουθήσει σε επόμενο νομοσχέδιο.
 
Ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος, σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό   Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό  Δημήτρη Οικονόμου,  τους ευχαρίστησε για την κατανόηση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί και για το ότι αποδέχτηκαν την τροπολογία που κατέθεσε.




Κώστας Κατσαφάδος 
Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων

Εντοπίστηκαν δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία

Εντοπίστηκαν δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία
Κατασχέθηκαν συνολικά -741- δενδρύλλια κάνναβης
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών τους
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκαν  (7.8.2019), σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς, του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο (2) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα,  (7.8.2019) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις και εξερευνήσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές του  Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, δύο (2) φυτείες κάνναβης, όπου στη μία καλλιεργούνταν -208- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρων περίπου και στην άλλη καλλιεργούνταν -533- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 4,1 μέτρων περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
Επιπλέον και στους δύο (2) χώρους των φυτειών, βρέθηκε ο αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, κατά περίπτωση, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες.





ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ