Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Παραίτηση τεσσάρων μελών του τοπικού συμβουλίου του Αγ. Ιωάννη - Δήμου Ευρώτα λόγω του Ν. 4623/19

Το πιθανότερο είναι να γίνουν επαναληπτικές εκλογές για την κάλυψη των τεσσάρων θέσεων

Την μη αποδοχή του αξιώματος του Τοπικού Συμβούλου κατέθεσαν τέσσερα εκλεγμένα μέλη, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρόεδρος του Τ.Σ Ιωάννης Μπόκος στον Δήμαρχο Ευρώτα    
Ο λόγος της μη αποδοχής του αξιώματος ,όπως αναφέρεται στο κείμενο είναι η αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας και η υποβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στο συγκεκριμένο Τ.Σ δεν υπάρχουν αναπληρωματικά μέλη. Μετά την παραίτηση των τεσσάρων μελών υπάρχει μόνο Πρόεδρος και το πιθανότερο είναι επαναληπτικές εκλογές για την κάλυψη των 4 θέσεων.
Το πλήρες κείμενο:
«Προς: Δήμαρχο Ευρώτα
κ. Δήμο Βέρδο
Άγιος Ιωάννης 19/8/2019
Θέμα: «Παραίτηση - μη αποδοχή αξιώματος εκλεγμένων τοπικών συμβούλων Τ.Κ Αγ. Ιωάννη»
Οι κάτωθι εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι από τις πρόσφατες δημοτικές – τοπικές εκλογές  της 26ης Μαϊου 2019 δεν αποδεχόμαστε το αξίωμα του τοπικού συμβούλου στην Τ.Κ Αγίου Ιωάννη Δήμου Ευρώτα.
Μετά από συζήτηση μεταξύ μας και την διαλογική συζήτηση με τους συγχωριανούς μας  δεν είναι δυνατόν να παίζουμε τον ρόλο του κομπάρσου μετά και την ψήφιση του νέου νόμου 2623/19.
Τα τοπικά συμβούλια  και ο Πρόεδρος έχουν μόνο εισηγητικό χαρακτήρα ,χωρίς καμμιά αρμοδιότητα για την επίλυση των προβλημάτων  του χωριού μας που πλέον θα αποφασίζει μόνο ο Δήμαρχος, η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ούτε καν το δημοτικό συμβούλιο.
Στις εκλογές της 26ης Μαϊου  καταθέσαμε ένα πρόγραμμα και ζητήσαμε από τους συγχωριανούς μας  να μας ψηφίσουν με βάση τον ν. 4555/18 «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».
Είναι βέβαιο ότι θα επιζητούσαμε την συνεργασία με τον εκλεγμένο δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα, όμως θα είχαμε πρωτοβουλίες και αρμοδιότητες για την λύση προβλημάτων της καθημερινότητας και αποφάσεις για τις ιεραρχήσεις των έργων και των εργασιών για την Τ.Κ Αγ. Ιωάννη, όπως προβλέπεται από τους ΚΑΠ και το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Με την κατάθεση της μη αποδοχής από το αξίωμα των τοπικών συμβούλων της Τ.Κ Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ευρώτα δεν οφείλεται σε προσωπικές φιλοδοξίες. Αντίθετα με σεβασμό στην δημοκρατία και στην κυρίαρχη έκφραση του λαού, ενημερώνουμε δια του δημάρχου Ευρώτα το δημοτικό συμβούλιο  την τοπική κοινωνία ότι παραμένουμε ενεργοί πολίτες  με δράση και δραστηριότητες  για την καλυτέρευση και την επίλυση των προβλημάτων του χωριού μας.
Είναι σίγουρο ότι η τοπική κοινωνία κατανοεί και αποδέχεται την πράξη μας, ως πράξη σεβασμού απέναντι της ,χωρίς μισόλογα και κοροϊδίες.
Στην δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Τοπικά Συμβούλια εμείς παραμένουμε ενεργοί πολίτες και πιστεύουμε σε μια επόμενη φάση θα μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τα πράγματα του χωριού μας.
Άλλωστε ο πρώην Πρόεδρος του χωριού μας, Ιωάννης Μπόκος έχει αποδείξει έμπρακτα με την δραστηριότητα του τι έχει καταφέρει στην αναβάθμιση του Αγίου Ιωάννη.
Παρακαλούμε να γίνει αποδεκτή η μη αποδοχή του αξιώματος ως τοπικών συμβούλων της Τ.Κ Αγίου Ιωάννη Δήμου Ευρώτα.
Οι υπογράφοντες:
  1. Μπόκος Ιωάννης
  2. Αλεξανδρή Μεταξία
  3. Μανιάτη Αργυρώ
  4. Αποστολάκου Βασιλική» /www.spartorama.gr

Δενδρύλλια κάνναβης σε σπίτι στη Μάνη (ΦΩΤΟ)


Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης συνελήφθη ένας 52χρονος άνδρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, το μεσημέρι της Τετάρτης (28/8) στον οικισμό Δίχοβα Δήμου Αν. Μάνης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία  δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,40 μέτρων, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης.
Φωτο: ΕΛΑΣ



Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Πλατανόβρυση Μεσσηνίας

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, είχε εντοπισθεί σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούσαν -37- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρων περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.

 .tharrosnews.gr

ΑΠΟΨΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ LIVE ΣΤΟ ¨ΡΕΜΕΤΖΟ¨ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ


Ο Θεόδωρος Βερούτης ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας!

Τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, λίγες ημέρες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του (σσ 1η Σεπτεμβρίου 2019).
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (28/8) στην Τρίπολη ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Βερούτης (πολιτικός μηχανικός), ο οποίος εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος κατά τις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές. Ο Θ. Βερούτης, που θα γίνει ο νέος «ένοικος» του Διοικητηρίου Λακωνίας από 1/9/2019, θα διαδεχθεί την Αδ. Τζανετέα, η οποία διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης από το 2010.
Οι αντιπεριφερειάρχες στους υπόλοιπους νομούς είναι οι εξής: Μεσσηνίας ο Στάθης Αναστασόπουλος (χημικός), Αρκαδίας ο Χρήστος Λαμπρόπουλος (πολιτικός μηχανικός), Αργολίδας ο Γιάννης Μαλτέζος (δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω) και Κορινθίας ο Τάσος Γκιολής (ιατρός).
Αναπληρωτής του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ορίστηκε ο Χρήστος Λαμπρόπουλος.
Ποιος είναι ο νέος
αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1971. Γονείς του είναι ο Νίκος Βερούτης, τέως προϊστάμενος της ΔΕΗ, με καταγωγή από τον Μυστρά και η Βασιλική Βερούτη, το γένος Κουτρουμπή, με καταγωγή από το Καστόρι των Βόρειων Δήμων Λακωνίας. Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, Βούλα Κομποχόλη, με την οποία έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Νικόλα και τον Χαράλαμπο.

Ολοκλήρωσε την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Σπάρτη και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων. Από το 2016 είναι ενταγμένος στο μητρώο διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός στη Σπάρτη και στον «Καποδιστριακό» Δήμο Θεραπνών. Σήμερα εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης. Υπό την επαγγελματική και επιστημονική του ιδιότητα  έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό, στη μελέτη, στην ένταξη και στην υλοποίηση σημαντικών δημοτικών έργων υποδομών και αστικών αναπλάσεων, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου (Π.Ε.Π.), καθώς και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είναι πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στον νομό Λακωνίας, αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μέλος της αντιπροσωπείας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία της Ένωσης Μηχανικών Δ.Υ.  Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών. Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου κατά το έτος 2014.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου φίλων του βορείου Ταϋγέτου «Η Λουσίνα» και έχει  διατελέσει αντιπρόεδρος του Φιλαθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Σπάρτης, του οποίου υπήρξε και αθλητής.
Του αρέσει το τρέξιμο και η ορεινή πεζοπορία και συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο με φίλους.
Αγαπά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιστεύει ότι «η Περιφερειακή Ανάπτυξη είναι αυτή που μπορεί να βγάλει τη χώρα μας από τον φαύλο κύκλο της κρίσης αφού, κατά τη γνώμη μου, τα πράγματα αλλάζουν πάντα από κάτω προς τα πάνω».

https://lakonikos.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


ΝΕΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Πριν από λίγες ημέρες στις 19 Αυγούστου είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Πελαγίας με τα σπασμένα φωτιστικά, πού κάποιοι για άγνωστους λόγους τα έβαλαν στο σημάδι...
Δυστυχώς λίγες μέρες μετά το έργο συνεχίζεται...
Όπως βλέπουμε με οδύνη και βαθιά λύπη σε νέες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα στο facebook,και άλλα φαναράκια μπήκαν στο στόχαστρο κάποιον,που με μένος τα διέλυσαν κατά μήκος του τοίχου του προαυλίου του Ιερού Ναού...
Και άλλα σπασμένα φαναράκια πεταμένα στο χώμα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες....  και ρωτάμε γιατi???
Τέτοιου είδους φαινόμενα είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα   
adelin 107,3 fm