Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ο Θεόδωρος Βερούτης ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας!

Τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, λίγες ημέρες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του (σσ 1η Σεπτεμβρίου 2019).
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (28/8) στην Τρίπολη ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Βερούτης (πολιτικός μηχανικός), ο οποίος εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος κατά τις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές. Ο Θ. Βερούτης, που θα γίνει ο νέος «ένοικος» του Διοικητηρίου Λακωνίας από 1/9/2019, θα διαδεχθεί την Αδ. Τζανετέα, η οποία διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης από το 2010.
Οι αντιπεριφερειάρχες στους υπόλοιπους νομούς είναι οι εξής: Μεσσηνίας ο Στάθης Αναστασόπουλος (χημικός), Αρκαδίας ο Χρήστος Λαμπρόπουλος (πολιτικός μηχανικός), Αργολίδας ο Γιάννης Μαλτέζος (δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω) και Κορινθίας ο Τάσος Γκιολής (ιατρός).
Αναπληρωτής του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ορίστηκε ο Χρήστος Λαμπρόπουλος.
Ποιος είναι ο νέος
αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1971. Γονείς του είναι ο Νίκος Βερούτης, τέως προϊστάμενος της ΔΕΗ, με καταγωγή από τον Μυστρά και η Βασιλική Βερούτη, το γένος Κουτρουμπή, με καταγωγή από το Καστόρι των Βόρειων Δήμων Λακωνίας. Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, Βούλα Κομποχόλη, με την οποία έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Νικόλα και τον Χαράλαμπο.

Ολοκλήρωσε την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Σπάρτη και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων. Από το 2016 είναι ενταγμένος στο μητρώο διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός στη Σπάρτη και στον «Καποδιστριακό» Δήμο Θεραπνών. Σήμερα εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης. Υπό την επαγγελματική και επιστημονική του ιδιότητα  έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό, στη μελέτη, στην ένταξη και στην υλοποίηση σημαντικών δημοτικών έργων υποδομών και αστικών αναπλάσεων, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου (Π.Ε.Π.), καθώς και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είναι πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στον νομό Λακωνίας, αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μέλος της αντιπροσωπείας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία της Ένωσης Μηχανικών Δ.Υ.  Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών. Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου κατά το έτος 2014.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου φίλων του βορείου Ταϋγέτου «Η Λουσίνα» και έχει  διατελέσει αντιπρόεδρος του Φιλαθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Σπάρτης, του οποίου υπήρξε και αθλητής.
Του αρέσει το τρέξιμο και η ορεινή πεζοπορία και συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο με φίλους.
Αγαπά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πιστεύει ότι «η Περιφερειακή Ανάπτυξη είναι αυτή που μπορεί να βγάλει τη χώρα μας από τον φαύλο κύκλο της κρίσης αφού, κατά τη γνώμη μου, τα πράγματα αλλάζουν πάντα από κάτω προς τα πάνω».

https://lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου