Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.Η γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκιά

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε η εορτή του αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα στη Συκιά. Η προσέλευση των προσκυνητών ήταν αθρόα, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πανηγύρεις της Λακωνίας.
Στον ιερό ναό φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου του αγίου. Οι εκατοντάδες προσκυνητές είχαν σχηματίσει μεγάλη ουρά και περίμεναν υπομονετικά, προκειμένου να φθάσει η σειρά τους για να προσκυνήσουν.
Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε και μίλησε ο αρχιερατικός επίτροπος Μολάων αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας, ενώ συμμετείχαν ιερείς των ενοριών της περιοχής. Μετά το πέρας του εσπερινού τελέσθηκε η ιερά παράκληση στον άγιο, και τα μεσάνυκτα τελέσθηκε από τον εφημέριο του ιερού προσκυνήματος, πρωτοπρεσβύτερο π. Σταύρο Βαρρά, ιερά αγρυπνία για τους αγρυπνούντες προσκυνητές.
Την κυριώνυμη ημέρα ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της αρχιερατικής θείας λειτουργίας, καθώς επίσης και της ιεράς λιτανεύσεως του ιερού λειψάνου και της εικόνας του θαυματουργού αγίου Νεκταρίου, πλαισιούμενος από τον αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Πετρολέκα και ιερείς της περιοχής, ενώ μίλησε επικαίρως για τις πολλές αρετές και το έργο του τιμωμένου αγίου.
 http://www.laconialive.gr/
(με πληροφορίες από monemnasianews.gr,
φωτό Λίτσα Ποδάρα-Αβδούλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου