Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Eco – Days στο Δήμου Ευρώτα, 12-13 Ιουνίου 2015

Στην περιοχή του Ευρώτα θα βρεθεί το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου 2015 η ομάδα του ΚΕΑΝ στο πλαίσιο των Eco-Days που διοργανώνει ο Δήμος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μαθητές και μαθήτριες της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις να ενισχύσουν τη γνώση τους γύρω από τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη, να εξοικειωθούν με έννοιες όπως εθελοντισμός και περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά στο «πρασίνισμα» της πόλης τους.


Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή η ομάδα του ΚΕΑΝ θα επισκεφθεί σχολεία του Δήμου όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, να ανακαλύψουν τρόπους Ανακύκλωσης, αλλά και να παίξουν Planetbook, το πρώτο επιτραπέδιο και επιδαπέδιο παιχνίδι για το περιβάλλον.

Το Σάββατο η Ομάδα του ΚΕΑΝ θα συναντήσει μαθητές της περιοχής στα «Πηγάδια των Νιάτων» όπου θα τους μιλήσει για το οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής του Ευρώτα, αλλά και τη σημασία της προστασίας και διαφύλαξής του. Η δράση θα ολοκληρωθεί με τους μικρούς μαθητές σε ρόλο «επίδοξων κηπουρών», οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί ώστε να αφήσουν και εκείνοι με τη σειρά τους το δικό τους «πράσινο αποτύπωμα» στην πόλη τους.
Πηγή  lakoniapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου