Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Άμεση επέμβαση της Π.Υ σε πυρκαγιά στην περιοχή «Πύρριχος» Μάνης


Áðü ôçí ðõñêáãéÜ óå ÷áìçëÞ âëÜóôçóç êáé óå åëáéþíåò, óôç ðåñéï÷Þ ÂåëáíéäéÜ óôï ÊéâÝñé ôïõ ÄÞìïõ ¢ñãïõò-Ìõêçíþí Áñãïëßäáò, ÓÜââáôï 21 Éïõëßïõ 2012. Óôçí êáôÜóâåóç ôçò öùôéÜò ðáßñíïõí ìÝñïò ðõñïóâåóôéêÝò äõíÜìåéò áðü üëç ôçí Ðåëïðüííçóï ìå ôçí âïÞèåéá 4 áåñïóêáöþí êáé 1 åëéêïðôÝñïõ. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÌÐÏÕÃÉÙÔÇÓ ÅÕÁÃÃÅËÏÓ

Σας ενημερώνουμε ότι την 04-11-2015 και περί ώρα 16:12 στην περιοχή «Πύρριχος» Δήμου Ανατολικής Μάνης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, με τέσσερα (4) πυροσβεστικά οχήματα και δύο (2) βοηθητικά με πλήρωμα δεκατεσσάρων (14) ανδρών συνολικά και επιχείρησε κατάσβεση και την νύχτα σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή.

Tις πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με την διάθεση υδροφόρων οχημάτων και υπαλλήλων των υπηρεσιών του. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο την επόμενη ημέρα 05-11-2015 και ώρα 09:10 και να την κατασβήσει πλήρως την ιδία ημέρα. Από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν τριάντα (30) στρέμματα δασικής έκτασης περίπου.

Επικεφαλής συντονισμού και διαχείρισης των επίγειων μέσων όπως επίσης και του ανθρώπινου δυναμικού, που επιχείρησαν στην ανωτέρω πυρκαγιάς τέθηκε ο Αν. Διοικητής της Π.Υ. Αρεόπολης Πυραγός Μιχαλόπουλος Ευθύμιος.

Η αιτία της πυρκαγιάς οφείλετε σε εμπρησμό από αμέλεια ιδιώτη ο οποίος διενεργούσε καθαρισμό έκτασης από ξηρά χόρτα με χρήση πυρός. Κατόπιν τούτου εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους της περιοχή μας να αποφεύγουν την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι, να αποφεύγουν την καύση σε περιοχές που υπάρχουν παρακείμενες δασικές εκτάσεις και να είναι εφοδιασμένοι με επαρκή ποσότητα νερού κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους πυρκαγιές από αμέλεια.

Πηγή  http://www.report24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου