Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Κρήτη: Ιερέας από την Κρήτη δηλώνει ότι θα τελέσει τον Αγιασμό την ημέρα των Θεοφανείων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν προτίθεται να υπακούσει στη σχετική απαγόρευση.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, που δημοσιεύει το creta24.gr, ο π. Δημήτριος Κοκολινάκης αναφέρει:

«Άξιότιμε κ. Είσαγγελεύ, άξιότιμε κε Διευθυντά,

Διανύοντας τις άγιες αύτές ήμέρες του Δωδεκαημέρου, θεώρησα καθήκον και ίερή ύποχρέωσή μου, να σας άπευθύνω την παρούσα έπιστολή.

Με τις νέες όλως άντισυνταγματικές έξαγγελίες της Έλληνικής Κυβερνήσεως, έπιβάλλεται για άλλη μία φορά, η τέλεση ίεροπραξιών κεκλεισμένων των θυρών καθ’ όλες τις έπόμενες άγιες ήμέρες, η μη τέλεση του Μέγα Άγιασμού των ύδάτων σε έξωτερικούς χώρους κοκ.

Με τα άνωτέρω μέτρα, προσβάλλονται και πάλι τα άτομικά και συνταγματικώς κατοχυρωμένα, δικαιώματα των πιστών Όρθοδόξων Χριστιανών, και σκοπός μου με την παρούσα διαμαρτυρία, είναι να δηλώσω έπωνύμως και εύθαρσώς, την άντίθεσή μου σε αύτή την ΚΥΑ, καθώς, δι’ αύτής έχουμε κατάφωρη κατάλυση του Συντάγματος άπό τα ίδια τα όργανα της Πολιτείας και συνεπεία αύτού, ύποχρεούμαι να άντισταθώ με κάθε μέσο στην κατάλυση αύτή και στην παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Έλλήνων πολιτών (άρθρο 3, 13 , 25 και 120 του Συντάγματος), οι όποίοι καλούνται να άπέχουν άπό τον Έκκλησιασμό, την Θεία Κοινωνία και τον Μέγα Άγιασμό.

Είχα τη βούληση, συνεπώς, ως ίερέας του Ι.Ναού Αγ. Γεωργίου Κατσιφαριανών Χανίων, να σας άποστείλω την παρούσα έπιστολή μου, γνωστοποιώντας παράλληλα τόσο στον κ. Είσαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, όσο και στον κ. Άστυνομικό Διευθυντή Χανίων, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ να ύπακούσω σε παράνομες, άντισυνταγματικές και άντιχριστιανικές «έντολές», που προσβάλλουν τόσο έμάς ως πρόσωπα-χριστιανούς, όσο και την ίδια την πίστη μας και τον Θεό, και ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΕΧΩ άπό την τέλεση των Άκολουθιών, τη Θεία Κοινωνία και το Μέγα Άγιασμό, κατά τις ήμέρες αύτές του Άγίου Δωδεκαημέρου, και όχι μόνο.

Μετά άπό την έπονείδιστη, αύθαίρετη και παράνομη αύτή συμπεριφορά της ίδιας της Πολιτείας, θεώρησα ύποχρέωσή μου να σας άπευθύνω αύτή την έπιστολή διαμαρτυρίας, κοινοποιώντας την παράλληλα στον κ. Είσαγγελέα, άλλά και δημοσιοποιώντας την, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θέτοντας παράλληλα το έρώτημα σε όλους τους Έλληνες Πολίτες, για το έάν έχουμε πλέον δημοκρατικό πολίτευμα, με ο,τι αύτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα των πολιτών, η αύτό έχει και έπισήμως καταλυθεί.

Μετά ταύτα, σας εύχομαι όλόψυχα Καλή κι Εύλογημένη νέα Χρονιά.

Χανιά, 2 Ίανουαρίου 2021

Ο άναφέρων

π.Δημήτριος Κοκολινάκης Όρθόδοξος Ίερέας».

https://www.vimaorthodoxias.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου