Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Συνελήφθησαν επ ' αυτοφώρω όταν προσπάθησαν να βανδαλίσουν τον τοίχο των Ηρώων

Διακρίνονται σημάδια από το κόκκινο σπρέυ πάνω στην προσωπογραφία

Επ ' αυτοφώρω έπιασαν άντρες της ασφάλειας 2 άντρες ηλικίας 30 και 25 ετών αντίστοιχα, από τον Χολαργό και τον Παγκράτι αντίστοιχα οι οποίοι επιχείρησαν να βανδαλίσουν τις προσωπογραφίες στον Τοίχο των Ηρώων στην Αργυρούπολη.

Ο 30χρονος είναι φιλόλογος και ο 25χρονος είναι φοιτητής κοινωνικής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άντρες της Ασφάλειας που ανήκουν στην Υποδιεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής εντόπισαν τους δύο νεαρούς να κινούνται ύποπτα στην λεωφόρου Κύπρου και τους έθεσαν υπό παρακολούθηση.

Μόλις ξεκίνησαν να βανδαλίζουν τα έργα τους συνέλαβαν επί τω έργω και με την βοήθεια μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ τους οδήγησαν στην Ασφάλεια Γλυφάδας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν σακίδια με σπρέυ και κουκούλες.

Οι δύο νεαροί πρόλαβαν να βανδαλίσουν με κόκκινο χρώμα την φιγούρα του Πατριάρχη Γρηγόριου.

Το έργο, σύμφωνα με πηγές του δήμου θα αποκατασταθεί άμεσα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που βανδαλίζονται τα πρόσωπα των ηρώων του 1821.

.romfea.gr

8 σχόλια :

  1. Ποιος είναι όμως ο νεαρός με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά που ποζάρει δίπλα σε αστυνομικούς και παπάδες; Έργα με την υπογραφή του, που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, εμπεριέχουν ναζιστικά, ισλαμοφοβικά και συνωμοσιολογικά μηνύματα ενώ καλούν σε πράξεις βίας εναντίον μειονοτήτων.

    Σε ορισμένα σχέδια, που φέρουν την υπογραφή του, υπάρχει κάλεσμα να καούν μουσουλμανικά τεμένη. Σε άλλο, ο δημιουργός καλεί όλους τους «μπάσταρδους Αριστερούς» να αυτοκτονήσουν – όπως υποστηρίζει ότι έκανε και Αρης Βελουχιώτης, τον οποίο αποκαλεί «αδερφή».

    Παρεμφερή υπογραφή φέρει και γκραφιτι που αναπαράγει το σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ Make America Great Again. To σχέδιο είναι αφιερωμένο στην ακροδεξιά Ashli Babbitt η οποία σκοτώθηκε κατά την φασιστική εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Η Babbitt ήταν μεταξύ άλλων μέλος της συνωμοσιολογικής σέκτας Qanon, που πιστεύει ότι ο πλανήτης ελέγχεται από ένα δίκτυο παιδεραστών που τρώνε παιδιά.

    Φυσικά από τη συλλογή δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σύμβολα που υμνούν το ναζισμό αλλά και αναφορές στα Ιμια, όπως αυτές που χρησιμοποιούνταν στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Τα Αντικύθηρα τα διεκδικούν οι Τούρκοι. Έχεις χάσει επεισόδια. Και έμαθα ότι ο Χαρχαλάκης θα τα κάνει ανεξάρτητα. Τα Σκόπια είναι υπόθεση του Σμαρδενκα. Πόσα σου δίνουν για κάθε σχόλιο; Δ. Κασιματης

      Διαγραφή
    2. και να πάτε εκεί όλοι μαζί γιατί στα κυθηρα έχουμε κάνει απόβαση είδει.

      Διαγραφή
    3. Ο δήμαρχος Αντικυθήρων θα σώσει το νησί με τα κανόνια που βρήκε ο φίλος του ο εφοπλιστής.

      Διαγραφή