Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Προ των πυλών ισχυρός χιονιάς με πολικές θερμοκρασίες

 


Tο χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, Πέμπτη (11/2). Σοβαρή επιδείνωση θα σημειωθεί από το Σάββατο (13/2), με την κάθοδο των ψυχρών αέριων μαζών στην περιοχή μας, που θα προκαλέσουν την κακοκαιρία «Μήδεια», όπως ονομάσθηκε από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο γενικά από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο από νότιες διευθύνεις θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά έως το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.



Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, oι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη σήμερα, βαθμιαία θα κινηθούν νότια και θα επηρεάσουν την περιοχή της χώρας μας, κυρίως από το Σάββατο 13/2, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μήδεια», με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.





Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Πέμπτη (11/2)

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, στα δυτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από το απόγευμα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΗΓΗ: BEST-TV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου