Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ- ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ 2020

 


ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ- ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ 2020
Το Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών Λακωνίας για πρώτη φορά φιλοξένησε το εθελοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ» που έχει καθιερώσει από το 1997 η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και αποσκοπεί βασικά στην εκπαίδευση των φοιτητών και επί πλέον στη στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε περιφερειακά και απομακρυσμένα μικρά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας από τους μελλοντικούς ιατρούς.
ΟΙ φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να ασκηθούν στην αντιμετώπιση τόσο επειγόντων, όσο και περιστατικών ρουτίνας, κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες σε ένα αναγνωρισμένο και δυναμικό Κέντρο Υγείας όπως το δικό μας. Συγχρόνως, τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν νέους τόπους και να δημιουργήσουν δεσμούς μεταξύ τους, με τους εργαζόμενους εκεί, όπως και με τις τοπικές κοινωνίες.
Έτσι, εξοικειώνονται με τις συνθήκες λειτουργίας των Κέντρων Υγείας και γίνεται πιο εύκολη και επιτυχής η επιλογή τους για την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου που θα κληθούν να υπηρετήσουν.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας που μας επέλεξε να φιλοξενήσουμε, πιστεύω με μεγάλη επιτυχία, τους φοιτητές μέλη της και ελπίζω να μας επιλέξουν για την επόμενη ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ 2021.
Ο Συντονιστής επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. Νεάπολης
Μιχαλέτος Ιωάννης
Διευθυντής Παιδίατρος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου