Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Κ. Κατσαφάδος: Δεν άκουσα από τον κ. Τσίπρα ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που φέρνει αυτή τη συμφωνία στη Βουλή.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή , 25 Ιανουαρίου 2019


Κ. Κατσαφάδος: Δεν άκουσα από τον κ. Τσίπρα ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που φέρνει αυτή τη συμφωνία στη Βουλή.

«Δεν σέβεστε ούτε την ισχύ της χώρας, ούτε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσετε τεχνητές πλειοψηφίες με έναν συρφετό πρόθυμων βουλευτών, για να υποθηκεύσετε το μέλλον της χώρας» επισήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη Βουλή, για την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Ο Βουλευτής κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι έφερε στη Βουλή μια Συμφωνία εθνικά επιζήμια, που αντί να ενώσει, δίχασε, ότι ποτέ δεν συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, καθώς και ποτέ δε συνεδρίασε το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στα Σκόπια. «Παραχαράζοντας την εθνική γραμμή, χαρίσατε στους βόρειους γείτονές μας γλώσσα και ταυτότητα», τόνισε.
Αναφορικά με τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και του πρώην Υπουργού Ν. Κοτζιά ότι δήθεν ακολουθούν την εθνική γραμμή, σημείωσε:
«Πότε συναχθήκατε με την εθνική γραμμή κ. Τσίπρα; Το 1992 που λέγατε τα Σκόπια- Μακεδονία, το 2008 που λέγατε ότι οι σκοπιανοί είναι Μακεδόνες πολίτες ή σήμερα; Οι καλύτεροι διαπραγματευτές των Σκοπίων βρίσκονται μέσα σε αυτήν την αίθουσα. Αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα».
Σχετικά με τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης ότι το θέμα της συμφωνίας «έχει κακοφορμίσει» και πρέπει να λυθεί γιατί εκκρεμεί πολλά χρόνια, ο Κ. Κατσαφάδος αντέτεινε:
«Ποιος σας είπε ότι τα εθνικά θέματα, αν δεν κλείνουν την κερκόπορτα του αλυτρωτισμού και αν δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον, πρέπει να λύνονται; Δεν υπάρχουν λύσεις για τις
λύσεις στα εθνικά θέματα».
Αναφερόμενος στο ότι η ψήφιση της συμφωνίας δήθεν βγάζει τη ΝΔ από τη δύσκολη θέση γιατί κι αυτή θα την ψήφιζε, ο Κ. Κατσαφάδος προκάλεσε την Κυβέρνηση να μην την ψηφίσει και πρόσθεσε:
«Σε 2-3 μήνες θα έχουμε εκλογές. Αφήστε να πάρουμε εμείς την καυτή πατάτα και να δούμε αν λέμε αλήθεια ή ψέματα στον ελληνικό λαό».
Καταλήγοντας την ομιλία του κάλεσε την Κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τη συμφωνία:
«Ένα πράγμα δεν άκουσα από τον κ. Τσίπρα. Δεν μας είπε την πραγματική αλήθεια που έφερε αυτή τη συμφωνία στην Ελληνική Βουλή. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος; Τον κρύβετε, διότι τίποτα από τα επιχειρήματά σας δεν στέκουν για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα».
Παρακολουθείστε ολόκληρη την ομιλία του Κ. Κατσαφάδου εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου