Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Πασχαλινές ευχές του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου

Τις πασχαλινές του ευχές, αλλά και το μήνυμά του προς τους χριστιανούς για τις Άγιες αυτές ημέρες, απέστειλε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Ειδικότερα, ο Ιεράρχης αναφέρει: «Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα, απευθύνω τις εγκάρδιες ευχές μου στον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως μας, στους Εκπροσώπους του λαού μας στο Κοινοβούλιο, στις Αρχές του Νομού μας, στους ευλογημένους ορθόδοξους αδελφούς μας και στη νεολαία του ιστορικού τόπου μας.

Παρακαλώ και ικετεύω τον Κύριο μας, που νίκησε τον πιο δυνατό και ανίκητο μέχρι εκείνη τη στιγμή θάνατο, να δώσει δύναμη στον καθένα μας, για να νικήσει τον κακό εαυτό του.

 Να δώσει φώτιση να βλέπουμε που πατάμε, για να μην παραπατάμε. Να χαρίσει υπομονή και κουράγιο, για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στη ζωή μας, για τις όποιες δε φταίνε μόνο οι άλλοι. Να μας δώσει χαρά, που τόσο επιθυμούμε, και να μας υποδείξει την πηγή της, που είναι ασφαλώς ο ίδιος και η συμμόρφωση μας με το άγιο θέλημα Του, αφού “χαρά και ειρήνη παντί τω εργαζομένω το αγαθόν”. Να μας δώσει τον θείο οπλισμό και την αντοχή να συγχωρήσουμε και να αγαπήσουμε τον αδελφό μας, γιατί μετά από τον Θεό αυτός είναι ο θησαυρός μας. Περιεχόμενο που γεμίζει την καρδιά μας είναι ο Θεός μας και ο αδελφός μας.

Τέλος, τον παρακαλώ να μας δώσει την ικανότητα να πιστεύουμε ότι “όταν έχουμε λύπη, ο  Χριστός μας λείπει” και να Τον αναζητούμε, γιατί αυτό επιβάλλει το πνευματικό μας συμφέρον.

Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου