Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εορτασμός Θεοφανείων σε Γύθειο και Σπήλαια Διρού


Με λαμπρότητα αναμένεται να εορταστεί και φέτος η εορτή των Θεοφανείων στο Γύθειο.
Ειδικότερα, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου θα ψαλεί η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια αρχιερατική Θεία Λειτουργία,  προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου.
Στη συνέχεια θα τελεστεί η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ αμέσως μετά θα σχηματιστεί λιτανευτική πομπή με προορισμό την αποβάθρα της κεντρικής πλατείας Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου θα λάβει χώρα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων.
Συμμετοχή με υπεύθυνη 
δήλωση στο Λιμεναρχείο
Το Λιμεναρχείο Γυθείου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που προτίθενται να συμμετάσχουν στον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων στο Γύθειο, να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Λιμεναρχείου Γυθείου (τηλ: 27330-22262), με την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης ότι γνωρίζουν κολύμβηση, είναι καλά στην υγεία τους και σε περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων επιπρόσθετη συγκατάθεση των γονέων αυτών. 
- Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10:00 πμ, με την επίδειξη του αστυνομικού δελτίου ταυτότητος ή διαβατηρίου των ενδιαφερομένων.
  Η θέση από την οποία θα πραγματοποιηθεί η κατάδυση των ενδιαφερομένων εντός θαλάσσης θα καθοριστεί από το Λιμεναρχείο Γυθείου.
Αγιασμός στα Σπήλαια Διρού
Εξάλλου, μετά την περσινή κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και αγιασμό των υδάτων, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στο Σπήλαιο Βλυχάδα (Διρού), η τελετή θα πραγματοποιηθεί και φέτος ανήμερα των Θεοφανείων.
Ειδικότερα, η εκκλησιαστική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 6 Ιανουαρίου και ώρα 10:30΄ το πρωί.
http://lakonikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου