Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Παρουσίασης του Προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ



Αγαπητοί φίλοι,

Με πολλή χαρά θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στα γραφεία της Εταιρίας μας, την Πέμπτη 06/06/2019 και ώρα 11:00 π.μ., όπου θα γίνει η παρουσίαση του παραπάνω προγράμματος που αφορά την εκτίμηση του κινδύνου πυρκαγιάς σε οικισμούς όπου υπάρχει σύζευξη κατοικιών και βλάστησης.
Η ερευνητική διαδικασία του προγράμματος έχει ήδη δρομολογηθεί στο Νησί μας και ιδιαίτερα σε τρεις πιλοτικούς οικισμούς. Το ιδιαίτερα σημαντικό και καινοτόμο είναι ότι αυτή η διαδικασία υλοποιείται από κατοίκους, μαθητές αλλά και ενήλικες οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα στην προηγούμενη επίσκεψή μας στα Κύθηρα, από τους δύο εξειδικευμένους ερευνητές σε θέματα πυρκαγιών, Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλο και Δρ. Μιλτιάδη Αθανασίου, ο οποίος και θα μας παρουσιάσει το έργο στις 06/06/2019. 
Καταλαβαίνετε ότι όσο πλησιάζει η θερινή περίοδος και ιδιαίτερα λόγω του πολύ βροχερού χειμώνα η βλάστηση οργιάζει, αλλά σε λίγο θα ξεραθεί κιόλας, ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι μεγάλος. Ας μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ας δούμε τι μπορεί να κάνει και ο καθένας μόνος του για την προστασία του.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.
Αλέξια Νικηφοράκη.
Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου