Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Κυρίλλου Αρχιερέως αιωνία η μνήμη

Γράφει ο Βαγγέλης Σαμαράς | Romfea.gr
Msc Θεολογίας – Δημοσιογράφος

Λέγεται ότι όταν ένας άνθρωπος μεταβαίνει στην άλλη ζωή σιγά – σιγά ξεχνιέται από όσους μένουν πίσω και ότι πλέον η ανάμνησή του με τον καιρό ξεθωριάζει όπως μια παλιά φωτογραφία που έχουμε βάλει στο συρτάρι.
Στους κανόνες όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις για να μας θυμίζουν ότι οι άνθρωποι που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην επίγεια ζωή μας είναι αδύνατο να ξεχαστούν αλλά κάθε φορά έρχονται με πολύ αγάπη στο μυαλό αλλά κυρίως στην ψυχή.
Μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου για τον υπογράφοντα είναι και ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κυρός Κύριλλος, που σαν σήμερα ήγε τα ονομαστήριά του επί τη μνήμη του Αγίου Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας.
Για όλους εμάς που γνωρίσαμε από κοντά και αγαπήσαμε τον μακαριστό Μητροπολίτη μας όχι μόνο δεν έχει φύγει από κοντά μας αλλά βρίσκεται συνεχώς δίπλα και μας καθοδηγεί έτσι όπως έκανε πάντα και μας περιέβαλλε με μεγάλη πατρική αγάπη και στοργή, όπως ακριβώς ο πατέρας τα παιδιά του.
Σαφώς και δεν μπορεί να ξεχαστεί το έργο του μακαριστού γέροντός μας, αλλά ούτε και το αφοπλιστικό του χαμόγελο που έλεγε πολλά και εννοούσε ακόμη περισσότερα, τότε όταν ακούραστα υπέμεινε την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του συνέπεια της οποίας ήταν η απώλεια του ικανού τρόπου ομιλίας του.
Πέρασε σχεδόν 1,5 χρόνος από τότε που εκοιμήθη εν Κυρίω ειρηνικά, γαλήνια, έπειτα από μια σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο, ωστόσο για όλους όσοι τον αγάπησαν και ευεργετήθηκαν ποικιλοτρόπως από τον μακαριστό γέροντα είναι πραγματικά σαν να μην πέρασε καθόλου ο χρόνος από τότε που τον βλέπαμε να λειτουργεί και να στέκεται να μας ευλογεί με αυτή την ήρεμη και γαλήνια έκφραση του προσώπου του.
Όσα χρόνια να περάσουν θα ενθυμούμαι και θα έχω πάντα στο μυαλό μου ως οδηγό αυτή την τόσο απλή και όμορφη ευχή που μου είχε δώσει μια φορά σε μια από τις πολλές αρχιερατικές χοροστασίες που ευδόκησε ο Θεός να βρεθώ κοντά του.
"Σε ότι και να κάνεις στη ζωή σου να είσαι στο δρόμο του Θεού και να μην παραστρατήσεις ποτέ από εκεί".
Ας μας συνοδεύει η ευχή του μακαριστού Μητροπολίτου Κυρίλλου και εκείνος είναι σίγουρο ότι θα αναπαύεται μετά δικαίων εις τας αυλάς του Κυρίου.
Πηγή http://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου