Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Δελτίο Τύπου Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Δευτέρα, 12/6/2017

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απαρτιζόμενο από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας βουλευτή Λακωνίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς, Σταμάτη Παπουλίδη, τον πρώην Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ και μέλος της Κ.Π.Ε., Γιώργο Φραγγίδη και τον Γραμματέα της ΔΗΜ.ΑΡ., Γρηγόρη Κυριακού επισκέφθηκε τις δομές υγείας του Ν. Κιλκίς (Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, Κέντρο Υγείας Πολύκαστρου, Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Γουμένισσας). Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε προσυνεδριακή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Δημαρχείο Αξιούπολης, με ομιλητές τον Λεωνίδα Γρηγοράκο (ΠΑ.ΣΟ.Κ), Γιάννη Τούντα (ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ) και Γρηγόρη Κυριακού (ΔΗΜ.ΑΡ.).
Το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, επισκέφθηκε το πρωί τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τα σωματεία εργαζομένων. Συζητήθηκαν φλέγοντα θεσμικά και λειτουργικά θέματά τους, όπως η περικοπή του οικονομικού προϋπολογισμού, η έλλειψη προσωπικού, η ανάγκη προμήθειας ιατρικού αλλά και νοσοκομειακού εξοπλισμού, η αντιμετώπιση της ανάγκης νοσηλείας μεγάλου αριθμού προσφύγων-μεταναστών.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε προσυνεδριακή Εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Δημαρχείο Αξιούπολης. Τη συζήτηση άνοιξε ο συντονιστής του Νομαρχιακού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Σταμάτης Παπουλίδης όπου αναφέρθηκε στα βήματα του εγχειρήματος του νέου ενιαίου φορέα.
Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε ότι δεν θέλουμε ένα «μικρό και ιδιωτικό» ΠΑΣΟΚ. Ούτε συμφιλιωνόμαστε με τον κατακερματισμό του. Πρόταγμά μας δεν μπορεί να είναι άλλο από τη δημιουργία μιας νέας σύνθεσης, ενός νέου και ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, οφείλουν να αναζητήσουν τα σημεία σύγκλισης. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες εκείνες τις δυνάμεις, που μπορούν να αποτελέσουν τους συνοδοιπόρους για τη σύσταση του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα.
Ο Γιάννης Τούντας (ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ), στην τοποθέτηση του, επικεντρώθηκε στις επιμέρους προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα ώστε το νέο εγχείρημα να αφορά την κοινωνία και όχι απαραίτητα το σκληρό πυρήνα κομμάτων. Επανέλαβε ότι στο νέο ενιαίο φορέα χωρούν όλοι. Το κάλεσμα αφορά όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Ο Γρηγόρης Κυριακού (ΔΗΜ.ΑΡ.) σημείωσε χαρακτηριστικά ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διέψευσαν τις ελπίδες που έταξαν στον Ελληνικό λαό, προκαλώντας πολλαπλή επιβάρυνση. Στην προσπάθειά τους να διατηρηθούν στην εξουσία ψηφίζουν τα πάντα στο διάβα τους, χωρίς να υπολογίζουν το κόστος της καταστροφής. Τόνισε ότι μόνο με μια νέα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από πλευράς του χώρου της κεντροαριστεράς μπορεί η χώρα να επανακάμψει.
 

Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου