Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.Με επιτυχία η ημερίδα για την υποψηφιότητα του δήμου Ευρώτα

Διεξήχθη η Ημερίδα για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δήμου Ευρώτα για «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Των Σπορ 2017» με την παρουσία της επιτροπής αξιολόγησης, που αποτελείτο από τον Πρόεδρο Gianfrancesco Lupatelli και τους Lucas Vorel και Hugo Alonso. Με την Ημερίδα, η οποία έτυχε της στήριξης όλων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας του Δήμου Ευρώτα και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στα μέσα Νοεμβρίου.


Τις εργασίες της Ημερίδας χαιρέτισαν ο  Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ι. Γρυπιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα, ο ολυμπιονίκης Χρήστος Πιερράκος και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης πατήρ Ευστράτιος Χρυσικάκος. Τα θέματα της Ημερίδας ανέπτυξαν ο κ. Πύρος Μερκούρης από τη ΔΕΠΑΝ και η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κα. Βασιλική Δερτιλή, η οποία στάθηκε στη σπουδαιότητα ανακήρυξης του Δήμου Ευρώτα σε «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Σπορ 2017» καθώς θα συνεπάγεται προσέλκυση τουρισμού για την περιοχή και ταυτόχρονη οικονομική ανάπτυξη. Κοινός παρανομαστής της συζήτησης που αναπτύχθηκε ήταν τα πολλαπλά οφέλη που δύναται να αποκομίσει ο Δήμος Ευρώτα από τον συγκεκριμένο θεσμό.
Την Ημερίδα παρακολούθησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γιώργος Παπαδάκος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Πέτρος Νταλιάνης, οι Αντιδήμαρχοι Ευρώτα, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Λυκείου Σκάλας, η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας κα. Ελένη Σιάγκρη, μέλη των συλλόγων και σωματείων της ευρύτερης περιοχής και πλήθος πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου