Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΒΟ ΜΑΛΕΑ.(ΦΩΤΟ)

 

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΒΟ ΜΑΛΕΑ.(ΦΩΤΟ)

Αγία Ειρήνη
Το μικρό λευκό εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης είναι κρεμασμένο κυριολεκτικά πάνω στο βράχο. Είναι βυζαντινού ρυθμού ναός σε σχήμα σταυρού χτισμένος πάνω στα ερείπια παλαιότερης μονής, με δεξαμενή νερού. Το τέμπλο του ναού κοσμούν εικόνες του Μοναχού αγιογράφου Νέστορος Βασαλάκη. Το συγκρότημα περιλαμβάνει πτέρυγες με κελιά στα οποία μπορεί να διανυχτερεύσει-μετά από συνεννόηση- ο επισκέπτης, εκεί όπου είναι μόνο θάλασσα, ουρανός, και βράχια. Δεν υπάρχει ναυτικός ή ψαράς που να μην γνωρίζει το εκκλησάκι τούτο και τον Άγιο Γεώργιο εν Μαλεώ, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω. Μα και πόσοι επισκέπτες από όλον τον κόσμο έχουν φτάσει εκεί στην τελευταία άκρη της ηπειρωτικής Ελλάδας.
hellas-orthodoxy.blogspot.gr
Αν θέλεις να βιώσεις βαθιές πνευματικές συγκινήσεις, εύχομαι σε σένα ταξιδιώτη ,να βρεθείς εκεί, στην άκρη του Κάβο Μαλιά στην άκρη της χερσονήσου ,στα ασκηταριά της Αγίας Ειρήνης !
Να προσκυνήσεις νιώθοντας το δέος να σε κατακλύζει!
Γιατί για να βρεθείς εδώ το θέλησες πολύ ,γιατί είναι μονοπάτι σε γκρεμό και όχι ο φαρδύς ο δρόμος που πήρες ,γιατί πλεύρισες με καίκι στα άπατα του Κάβο Μαλιά δίπλα από ποντοπόρα πλοία για να ανηφορίσεις στη Χάρη της !
Η Αγία μας Ειρήνη !Το θρησκευτικό στολίδι του τόπου των Βατίκων!
Χρόνια πολλά !
(Από Δέσποινα Παπούλη Βαγγελόγλου)


Το μονοπάτι προς την Αγ. Ειρήνη στον κάβο Μαλιά έχει μήκος 2.3 χλμ. και θα χρειαστούμε περπάτημα περίπου 50'. Εχει αρκετές ανηφοροκατηφόρες και γι΄αυτό σε σημεία του είναι επίπονο. Εντυπωσιακές εικόνες άγριας ομορφιάς θα σας αποζημιώσουν για την κούραση.

www.exploring-greece.gr

























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου