Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Αυτός είναι χάρτης του ΒΑΝ με τη διεγερμένη περιοχή σεισμικής δραστηριότητας

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των σεισμολόγων με αφορμή την επιστημονική μελέτη της ομάδας ΒΑΝ που μιλά για μεγάλο σεισμό της τάξης άνω των 6 ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα και το νοτιοδυτικό Ιόνιο και που αποκάλυψαν οι Καθηγητές Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Χουλιάρας, συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους. 
Έντονη είναι μετά τον Άκη Τσελέντη και η αντίδραση του Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμου Χουλιάρα με αφορμή την απόφαση της επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, με ευθείες βολές απέναντι στον πρόεδρο της Επιτροπής . Μακρόπουλο και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ε. Λέκκα, χαρακτηρίζοντας την επιτροπή «μαϊμού» που παραποίησε και συκοφάντησε τα επιστημονικά δεδομένα που κατέθεσαν από κοινού με τον Άκη Τσελέντη. Μάλιστα χθες, σε συνέχεια των όσων βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Χουλιάρας αποκαλύπτει το Χάρτη ΒΑΝ με τα σήματα των επικίνδυνων περιοχών για σεισμό άνω των 6 ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα που έλαβαν από τους σταθμούς του Πύργου και της Πάτρας. Στην οριοθετημένη επικίνδυνη περιοχή βρίσκεται όλη η Ηλεία.
Στην ανάρτησή του ο κ. Χουλιάρας αναφέρει:
«Ο Χάρτης ΒΑΝ ! Οι επικίνδυνες περιοχές μετά τα ηλεκτρικά σήματα ΒΑΝ στις 3 και 9 Ιανουαρίου είναι η περιοχές με επισκιασμένο γκρί και τα δυο ορθογώνια παραλληλογραμμα. Τα ηλεκτρικά σήματα αφορούν στην πιθανότητα για επικείμενο σεισμό άνω των 6 ρίχτερ και το χρονικό παράθυρο είναι ημέρες έως μερικούς μηνες από την καταγραφή των σημάτων. Η μελέτη είναι σε εξέλιξη ώστε να εντοπιστούν καλύτερα ο χρόνος και η συγκεκριμένη περιοχή. Αυτα έπρεπε να συζητήσει η επιστημονική επιτροπή του ΟΑΣΠ ως επείγον θέμα και οχι την επίδειξη αυταρχισμού και συκοφαντίας !!!»
Ο Χάρτης ΒΑΝ ! Οι 3 επικίνδυνες περιοχές μετά τα ηλεκτρικά σήματα ΒΑΝ στις 3 και 9 Ιανουαρίου είναι οι περιοχές με επισκιασμένο γρί και τα δυο ορθογώνια παραλληλογραμμα. Τα ηλεκτρικά σήματα αφορούν στην πιθανότητα για επικείμενο σεισμό άνω των 6 ρίχτερ και το χρονικό παράθυρο είναι ημέρες έως μερικούς μηνες από την καταγραφή των σημάτων. Η μελέτη είναι σε εξέλιξη ώστε να εντοπιστούν καλύτερα ο χρόνος και η συγκεκριμένη περιοχή. Αυτα έπρεπε να συζητήσει η επιστημονική επιτροπή του ΟΑΣΠ ως επείγον θέμα και οχι την επίδειξη αυταρχισμού και συκοφαντίας !!!
https://www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου