Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες: Παραμένουν τα μπλόκα στη Λακωνία

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες, κατά τις συσκέψεις που έλαβαν χώρα αφενός στη Σίνδο με τη συμμετοχή 66 μπλόκων και αφετέρου στη Νίκαια με τη συμμετοχή 37 μπλόκων. Όπως επεσήμαναν, ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά στην επιβίωση τους.
Στις θέσεις τους παραμένουν και τα μπλόκα στη Λακωνία. Eκείνο της Σκάλας – Βλαχιώτη αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου εξήντα τρακτέρ, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς περιμένουν και άλλα από το Γεράκι και τα γύρω χωριά. Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα, Χρήστο Αναγνωστάκο, μας ενημέρωσε επίσης πως αύριο ομάδα από το νόμο μας θα μεταβεί στον Ισθμό για τη στήριξη των εκεί μπλόκων. “Θα παραμείνουμε εκεί όσο χρειαστεί, και την Πέμπτη ίσως ακολουθήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό”, σημείωσε. Στον Ισθμό μεταβαίνει αυτή την ώρα και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης Δημήτρης Δημητριάδης, προκειμένου να ενισχύσει τη δυνάμη των 300 περίπου τρακτέρ που βρίσκονται στην περιοχή.
Ίδια εικόνα στα μπλόκα των Κροκεών (ανάμεσα στις δύο εξόδους Κροκεών και εθνικής οδού) και της Λίμνης Γυθείου. Συνεχίζουν στα μπλόκα και οι αγρότες των Βατίκων. Ανά διαστήματα δύο ωρών αποφασίζουν μπλόκο στον κεντρικό δρόμο Νεάπολης – Σπάρτης στο ύψος πριν τους Αγίους Αποστόλους. Η πρόθεσή τους είναι να γίνονται αποκλεισμοί συντονισμένα χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στα διερχόμενα οχήματα.
Νέο μπλόκο αναμένεται και στον Ασωπό. Η συντονιστική επιτροπή αγροτών Μολάων – Πακίων – Ελαίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συμμετέχει δυναμικά στον αγώνα όλων των αγροτών “κατά του νομοσχεδίου που σχεδιάζει να περάσει η κυβέρνηση στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό, και που θα φέρει ολοκληρωτικό αφανισμό στους αγρότες. Αν δεν αγωνιστούμε, θα αφανιστούμε. Όλοι μαζί στον αγώνα για την επιβίωση”.
Η συντονιστική επιτροπή αγροτών των Βατίκων απηύθυνε μάλιστα ευρύτερο κάλεσμα συμπαράστασης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, “φίλε βατικιώτη, ξεκινήσαμε έναν αγώνα για το δικαίωμά μας στην επιβίωση. Σε καλούμε να συμπαραταχτείς δίπλα μας και να αγωνιστείς μαζί μας. Είναι η τελευταία μας ελπίδα για να σταθούμε όρθιοι και για να έχουμε μέλλον. Αν πέσει ο πυλώνας της αγροτιάς, θα παρασύρει όλους μαζί του. Σε καλούμε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης να μείνουν όλες οι επιχειρήσεις, γραφεία, υπηρεσίες κλειστές και να μην ανοίξουν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σε ενημερώνουμε ότι πανελλαδικά επαγγελματίες όλων των κλάδων, αλλά και δημαρχεία, καθώς και λιμάνια, ναυτεργάτες κατεβάζουν ρολά. Έλα κοντά μας και στήριξε με την παρουσία σου τον αγώνα, στο σημείο του μπλόκου στο δρόμο Νεάπολης – Σπάρτης, γιατί εμείς θα είμαστε εκεί και δεν θα δεχτούμε καμία εφαρμογή των μνημονίων και κανένα μέτρο δεν θα περάσει. Έλα μαζί μας για να κερδίσουμε το μέλλον όλων μας”.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου