Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

«Ένταξη ή έξωση: Οι κυβερνητικές επιλογές για το προσφυγικό / μεταναστευτικό. Ποιες οι συνέπειες για την Ελληνική κοινωνία;»



Tο Δίκτυο Select Respect είναι ένα δίκτυο οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.

 Το Δίκτυο Select Respect με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση «Ένταξη ή έξωση: Οι κυβερνητικές επιλογές για το προσφυγικό / μεταναστευτικό. Ποιες οι συνέπειες για την Ελληνική κοινωνία;» την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, από τις 18:00 ως τις 20:00. Στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης θα έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με το κρίσιμο ζήτημα της ένταξης και τις επιπτώσεις των πολιτικών για την ένταξη στην κοινωνία.

Εισηγήσεις:

  • Δημήτρης Κόρος, Δικηγόρος & Υποσυντονιστής Νομικής Υπηρεσίας, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες – Γραφείο Θεσσαλονίκης (μέλος του Δικτύου)
  • Νεφέλη-Μυρτώ Πανδίρη, Project Manager Προγράμματος ESTIA (Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, Άρσις (μέλος του Δικτύου)
  • Αθανάσιος Ρούσος, Συντονιστής Πολυιατρείου Θεσσαλονίκης, Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας
  • Νικολέτα Πεταλίδου, Ψυχολόγος, Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα, Δίκτυο Σχολών του Συμβουλίου της Ευρώπης (μέλος του Δικτύου) 
Παρεμβάσεις
  • Χριστίνα Παπάζογλου, Assistant Protection Officer, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες - Θεσσαλονίκη
Συντονισμός: Σοφία Κυπριανίδου, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης (μέλος του Δικτύου, συντονίστρια οργάνωση)
  • Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση (ερωτήσεις-απαντήσεις), ενώ σε αυτό το πλαίσιο πλαίσιο θα καταθέσουν τις μαρτυρίες τους αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.
  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση πατώντας παρακάτω ή στον ακόλουθο σύνδεσμο στο zoom: https://us02web.zoom.us/j/86256413116
 
Επικοινωνία:
Θοδωρής Διαμαντόπουλος
info@selectrespect.org, 2310/556-145 και 6992/337813.
--
Δίκτυο Select Respect

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου