Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΣΤΟΡΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ADELIN FM-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


ΤΟ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΝ  ΣΗΜΕΡΑ
Το Καστόρι είναι ένα καταπράσινο ορεινό χωριό του νομού Λακωνίας σε υψόμετρο 500 μέτρων, που εκτείνεται στην ανατολική πλευρά του Βόρειου Ταϋγέτου και απέχει 17 χιλιόμετρα από την Σπάρτη (20 λεπτά) και 225 χιλιόμετρα από την Αθήνα (περίπου 3 ώρες) . Ανήκει στο Δήμο Σπάρτης ενω πριν ηταν η έδρα του πρωην Δήμου Πελλάνας
και είναι ένα γραφικό χωριό της Πελοποννήσου. Έχει πληθυσμό 600 κατοίκων τον χειμώνα και περίπου 2000 κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Το Καστόρι καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του αλλά και των γειτονικών χωριών σε υπηρεσίες και σε εμπορικά καταστήματα.
Τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει νέα καταστήματα , ξενώνες , νέες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις γίνονται και υποστηρίζονται από τους κατοίκους αλλά και από τους δραστήριους συλλόγους μας , έτσι το Καστορειο κάνει τα πρώτα του τουριστικά βήματα και ολοένα περισσότερος κόσμος γνωρίζει τον παρθένο Βόρειο Ταΰγετο!

 Ασχολίες κατοίκων
Οι ασχολίες των κατοίκων του Καστορείου ειναι ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός τομέας οπου και παράγεται το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το οποίο είναι από τα καλύτερα και ποιοτικότερα σε όλη την Ελλάδα λόγο του κλίματος και του παρθένου υπεδάφους.
Επίσης υπάρχει πρότυπη φάρμα Σκαφιδά που παράγει γάλα το οποίο το δίνει στην  ΔΕΛΤΑ και η μονάδα G-fish (ιχθυοτροφείο) με πέστροφα , χαβιάρι , καπνιστό σολομό
μοναδικής ποιότητας! Περισσότερα διαβάστε εδώ για τα τοπικά προϊόντα… Τα τελευταία χρόνια εχουν αρχίσει και γίνονται βήματα προς τον Αγροτουρισμό , Φυσιολατρικό , Οικολογικό και Ορεινό τουρισμό ανοίγοντας Ξενώνες και καταστήματα Πολλές ομάδες , σύλλογοι και ιδιώτες έχουν επισκεφθεί το χωρίο θαυμάζοντας την παρθένα φύση του , τα μονοπάτια τα φαράγγια και το δάσος του Ταΰγετου.
Πρωτοπόρος με μεγάλη δράση (ανάδειξη μονοπατιών, φαραγγιών , ξενάγηση ομάδων)
είναι ο Συλλογος φιλων Ταυγετου – Η Λουσίνα

 Είναι επίσης έδρα όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών που καλύπτουν όλη τη περιοχή του Δήμου του Ειρηνοδικείου Καστορείου , Αστυνομίας, Αγρονομείου, Κτηνιατρείου, Συμβολαιογραφείου, Υποθηκοφυλακείου, Ταχυδρομικής Υπηρεσίας, Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών και του Κέντρου Υγείας με τρεις ιατρούς, καθώς και Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Αγροτικού Συνεταιρισμού, Κυνηγετικού Συλλόγου, του Αθλητικού Συλλόγου με την επωνυμία « Ο Κάστωρ», του Συλλόγου Φίλων του Δάσους Ταΰγετου με την επωνυμία « Η Λουσίνα » και του Πολιτιστικού Συλλόγου με την επωνυμία « Πολυδεύκης ».
 Το Νέο Κέντρο Υγείας Καστορείου , διαθέτει δωμάτια για την δωρεάν διαμονή των ιατρών και πρόσβαση στο ίντερνετ , με δυνατότητα 8 ιατρών.  Στο Καστόρι υπάρχει
Φαρμακείο , και σε κοντινή απόσταση (17χλμ / 15 λεπτά ) υπάρχει και το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.
 Στο Καστόρειο επίσης λειτουργούν  Φαρμακείο, το μοναδικό σε όλη την περιφέρεια του πρωην Δήμου Πελλάνας , Οδοντιατρείο , σύγχρονο Ξενοδοχείο και 2 ξενώνες , τρία μεγάλα καταστήματα ειδών διατροφής  εκ των οποίων το ένα είναι και μανάβικο και αρκετά αλλά μικρότερα, δυο αρτοποιεία, δυο βενζινάδικα εκ των οποίων το ένα επισκευάζει και ελαστικά, δυο ταξί, τρία εστιατόρια με παραδοσιακές γεύσεις και ένα ζαχαροπλαστείο.
Στην κεντρική πλατεία του Καστορείου λειτουργεί Λαϊκή Αγορά  κάθε Δευτέρα.
 α τελευταία χρόνια εχουν αρχίσει και γίνονται βήματα προς τον Αγροτουρισμό , Φυσιολατρικό , Οικολογικό και Ορεινό τουρισμό. Πολλές ομάδες , σύλλογοι
και ιδιώτες εχουν επισκεφθεί το χωριο θαυμάζοντας την παρθένα φύση του , τα μονοπάτια τα φαράγγια και το δάσος του Ταΰγετου.
Πρωτοπόρος με μεγάλη δράση (ανάδειξη μονοπατιών, φαραγγιών , ξενάγηση ομάδων)
είναι ο Συλλογος φιλων Ταυγετου – Η Λουσίνα Εαν θελετε να οργανώσετε δωρεάν την εκδρομή σας ή να ζητήσετε
πληροφορίες , χάρτες , ξεναγήσεις για τις διαδρομές τα μονοπάτια και τα
φαράγγια , καλό θα ήταν να έρθετε σε επικοινωνία με τον
Σύλλογο Φιλων Ταυγετου – Η Λουσίνα
Πηγή  tokastori.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου