Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΛΑΚΩΝΙΑ:Έκλεισε η Γ’ Λυκείου Γερακίου μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή

 


Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μαθητής της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Γερακίου, με συνέπεια να ανασταλεί η λειτουργία και των δύο τμημάτων της εν λόγω τάξης για διάστημα 14 ημερών, όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο 17χρονος μαθητής παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα του ιού και απευθύνθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου υποβλήθηκε στον σχετικό έλεγχο, με τα αποτελέσματα να δείχνουν μόλυνση από τον Covid-19. Προληπτικά, σε πρώτη φάση, τέθηκαν σε καραντίνα όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Γερακίου, οι επαφές του μαθητή από άλλες τάξεις της ίδιας σχολικής μονάδας και τα μέλη της οικογένειας του 17χρονου.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη σήμανε κινητοποίηση σε αρχές και αρμόδιους φορείς. Όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο» ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ.  Αγάπιος Οικονομίδης, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου, την Τετάρτη 4/11 στο Γεράκι μετέβη κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για τη διενέργεια τεστ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ παράλληλα ακολουθείται η προβλεπόμενη  διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του 17χρονου μαθητή.

Κατά την ενημέρωση, όλα τα τεστ που διενεργήθηκαν σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς των τμημάτων Γ1’ και Γ2’ του Γερακίου απέβησαν αρνητικά στον ιό.

Εικάζεται πως ο μαθητής εκτέθηκε στον Covid-19 κατά τη διάρκεια εξωσχολικής-αθλητικής δραστηριότητας.

Τα δύο τμήματα της Γ’ Λυκείου Γερακίου έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους μέχρι και τη 17η Νοεμβρίου και τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία στις 18/11.

Αρνητικά τεστ
στο 2ο Δημοτικό Σπάρτης
Εξάλλου, το πρωί της Τετάρτης 4/11 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, διενεργώντας γρήγορα τεστ (rapid test) αντιγόνου σε όλους του εκπαιδευτικούς. Όπως γνωστοποίησε η διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Δαράκη, όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

 lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου