Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΙΤΟΧΩΡΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!

 

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΝΙΤΟΧΩΡΙ ΚΥΘΗΡΩΝ», προϋπολογισμού μελέτης 510.000,00€. Το ποσό της σύμβασης, μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (39,34%) ανέρχεται σε 333.092,18€ με το Φ.Π.Α. και το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, δυνάμει Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Κυθήρων. Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι ένα (1) έτος από την υπογραφή της σύμβασης. Ανάδοχος είναι ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Μάρκος Νικόλαος.
Το έργο είχε αρχικά χρηματοδοτηθεί το 2002 από τη Γ.Γ. Αθλητισμού μέσω του Προγράμματος "Ελλάδα 2004-Δίκτυο Προπονητηρίων" και η σχετική μελέτη έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. με την απόφαση 278/2004, ωστόσο το έργο δεν υλοποιήθηκε ποτέ (παρά το γεγονός ότι είχε δημοπρατηθεί). Το 2015 η παρούσα Δημοτική Αρχή αποφάσισε την επικαιροποίηση των μελετών και τη λήψη όλων των αδειοδοτήσεων με τη συνδρομή τεχνικού συμβούλου εξασφαλίζοντας παράλληλα το ποσό για την εκτέλεση του έργου με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χώρου άθλησης στον οικισμό «Μανιτοχώρι» Κυθήρων και περιλαμβάνουν:
 Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ
 Κατασκευή χώρου υπαίθριας άθλησης με όργανα εκγύμνασης (gym park)
 Κατασκευή εγκαταστάσεων για άλμα εις ύψος
 Κατασκευή εγκαταστάσεων για άλμα εις μήκος
 Κατασκευή εγκαταστάσεων για σφαιροβολία
 Κτίριο αποδυτηρίων με ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξυπηρέτησης Ατόμων Με Αναπηρία (ΑΜΕΑ)
 Κτίριο με χρήση ως αναψυκτήριο
 Περίφραξη
 Ηλεκτροφωτισμός
 ‘Ο,τι γενικά κριθεί απαραίτητο ως συνοδό έργο της δραστηριότητας

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις όπως έχουν προταθεί, πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (γήπεδο καλαθοσφαίρισης). Ο σχεδιασμός των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων έγινε βάσει των οδηγιών του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ).
Η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση θα είναι η πρώτη πλήρως αδειοδοτημένη αθλητική υποδομή στο νησί μας και για πρώτη φορά θα κατασκευαστούν στο νησί χώροι προπόνησης και άθλησης για τα υποχρεωτικά αθλήματα όσων επιθυμούν να εισαχθούν στις γυμναστικές ακαδημίες και τις στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές σχολές αίροντας μια χρόνια εκκρεμότητα που ταλαιπωρούσε τη νεολαία του νησιού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου