Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 
Με το νέο Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θύμιο Μπακογιάννη, συναντήθηκε την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, συνοδευόμενος από τους τεχνικούς του συμβούλους.
Ο κ. Μπακογιάννης συμμετείχε ως ειδικός επιστήμονας στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Κυθήρων, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του ως Γ.Γ. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και μάλιστα συντόνισε την 1η Δημόσια Διαβούλευση που έγινε στο νησί μας, μαζί με τον Καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θάνο Βλαστό.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες χρηματοδότησης των Δήμων για την εκπόνηση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ) που προβλέπονται στο Νόμο 4495/2017 και τα οποία θα επιλύσουν οριστικά κάθε εκκρεμότητα ή αστοχία σε ζητήματα όρων δόμησης, χρήσεων γης και πολεοδομικής οργάνωσης στο σύνολο της Χώρας. Μέσα από την εκπόνηση και εφαρμογή του ΤΧΣ, ο Δήμος μας θα μπορέσει να επιλύσει πολεοδομικά ζητήματα που χρονίζουν και ταυτόχρονα να αποκτήσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο μέσα από τον καθορισμό χρήσεων γης στο σύνολο του Δήμου.
Επιπλέον, συζητήθηκε η αναγκαιότητα της απλούστευσης των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης των δημοσίων και δημοτικών έργων, ζήτημα για το οποίο ο Δήμαρχος Κυθήρων έχει από το 2014 μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει πολλές τεκμηριωμένες παρεμβάσεις που αναδεικνύουν την παθογένεια της ελληνικής γραφειοκρατίας και την αδυναμία της Διοίκησης να δράσει με ταχύτητα και ευελιξία, με αποτέλεσμα να απαιτούνται μήνες ή και χρόνια για την αδειοδότηση ακόμα και ενός απλού δημοτικού έργου ήσσονος σημασίας.
Με την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι η εκπόνηση του ΣΒΑΚ στηρίζεται στην συμμετοχή των πολιτών και σας παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να συμπληρώσετε το σχετικό ερωτηματολόγιο που υπάρχει στην ιστοσελίδα: https://kytheramobility.wixsite.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου