Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Η Γεώτρηση στο Γεφύρι του Κατουνιού και οι ...."Εφιάλτες"....

Πρίν μερικά χρόνια στην περιοχή του Γεφυριού του Κατουνιού έγινε μία γεώτρηση και βρέθηκε αρκετό νερό κατάλληλο για άρδευση μόνο.

Η γεώτρηση έγινε την εποχή που δεν υπήρχε η προϋπόθεση για επίσημη άδεια γεώτρησης και παρέμεινε έτσι έστω και μετά την υποχρέωση από την Κομισιόν όπου όλες οι γεωτρήσεις έπρεπε να έχουν κανονική άδεια από τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα η γώτρηση αυτή να θεωρηθεί ως παράνομη από την υπηρεσια Υδάτων Περιφέρειας Αττικής και να διαταχθεί η αναστολή λειτουργίας της.


Πριν ένα χρόνο που διεκόπη η λειτουργία της η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου προέβη στην αίτηση κανονικής αδειοδότησης της από την Υπηρεσία υδάτων της περιφέρειας Αττικής, καταθέτοντας τα σχετικά παραστατικά.

Λόγω της απύθμενης ελληνικής γραφειοκρατίας ξεκίνησε το γνωστό γαϊτανάκι της ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ των διαφόρων αρμοδίων-αναρμοδίων γραφείων της περιφέρειας και δεν έφτανε μόνο αυτό.....

Συγχρόνως εμφανίσθηκε το φάντασμα του παράγοντα "Εφιάλτη".... Δηλαδή κάτοικος της περιοχής προέβαλλε αξιώσεις στην περιοχή της γώτρησης βάζοντας ακόμη ένα φρένο στην όλη υπόθεση αδειοδότησης.

Για να προχωρήσει η αδειοδότηση και να μην υπάρχουν περαιτέρω ενστάσεις και "εφιάλτες" η υπηρεσία υδάτων της περιφέρειας ζήτησε και άλλα έγγραφα και έπειτα και άλλα και έτσι πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος μέχρις ότου να ζητήσει και τα τελευταία αναγκαία έγγραφα που ήδη απεστάλλησαν όπως μας διαβεβαίωσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων.

Τα τελευταία έγγραφα που απεστάλλησαν είναι:
α) Πρόστιμο για καθυστέρηση υποβολής φακέλλου αίτησης...
β) Αναλύσεις χημικές-βιολογικές του νερού της ύδρευσης...
γ) Βεβαίωση ότι η τροφοδοσία του νερού της ύδρευσης άρδευσης θα γίνεται με βυτιοφόρα...
δ) Σχεδιαγράμματα τροφοδοσίας και ομόρων γεωτρήσεων της περιοχής....

Σε απευθείας τηλεφωνική μας επικοινωνία με την αρμόδια διευθύντρια της Υπηρεσία Υδάτων περιφέρειας Αττικής κ. Κόκλα, είχαμε την διαβεβαίωση ότι εφόσον παραληφθούν εντός της εβδομάδος τα προαναφερθέντα έγγραφα, θα υπογραφεί αμέσως η αδειοδότηση και λειτουργία της γεώτρησης και η διάθεση του αρδευτικού νερού στους κατοίκους της περιοχής.

Η κ. Κόκλα επεσήμανε την σπουδαιότητα της αδειοδότησης λαμβάνοντας υπ' όψιν την επικρατούσα λειψυδρία και έδειξε αμέριστη κατανόηση στο υπάρχον πρόβλημα των κατοίκων.

Έτσι καλώς εχόντων των πραγμάτων και της ταχύτητας των ελληνικώνταχυδρομείων, έως το τέλος της εβδομάδος ευελπιστούμε ότι το σήριαλ με την χαρτούρα και τους εφιάλτες θα πάρει ένα τέλος και το νερό πλέον θα μπορεί να διατίθεται στους κατοίκους της περιοχής για το πότισμα των κήπων και μποστανιών τους, αποδεσμεύοντας συγχρόνως μια μεγάλη ποσότητα από το νερό της ύδρευσης που πήγαινε για αυτό τον σκοπό, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Δήμου.

Εκείνο όμως που κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό ιδιαίτερα από την πολιτεία και την δικαιοσύνη είναι ότι δεν μπορεί ο κάθε παλαβός όποτε του καπνίσει να τραβάει ένα χαρτί και να φρενάρει την ζωή των κατοίκων ενός τόπου και οι κάθε λογής "εφιάλτες" να απολαμβάνουν τουλάχιστον τα "προνόμια" που απέκτησε και ο αρχικός "Εφιάλτης" στις Θερμοπύλες....... 
-------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------
 http://kithiraikanea.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου