Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος καρκίνου του μαστού και τραχήλου της μήτρας στο Δήμο Μονεμβασίας

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”, δίνει τη δυνατότητα στο γυναικείο πληθυσμό του δήμου να υποβληθεί σε δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου μαστού και του τραχήλου της μήτρας.
Οι εξετάσεις θα διενεργούνται στην ειδική κινητή μονάδα του ιδρύματος, η οποία θα βρίσκεται στις πέντε δημοτικές ενότητες από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των σταθμών της κινητής μονάδας θα ανακοινωθεί σύντομα, καθώς η παραμονή σε κάθε προγραμματισμένο σημείο εξαρτάται από τον αριθμό των γυναικών που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Δυνατότητα συμμετοχής στις μαστογραφίες έχουν οι γυναίκες άνω των 40 ετών χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε μαστογραφία οποιουδήποτε τύπου.
Στο τεστ Παπανικολάου δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, ηλικίας άνω των 25 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε τεστ Παπ.
Οι γυναίκες του δήμου καλούνται να δηλώσουν όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα συμμετοχή στα τηλέφωνα 27323 60529 (κ. Κουλούρη) και 27323 60536 (κ. Μπατσάκη), όλες τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα 28 Αυγούστου έως Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρες 9.00′ έως 14.00′, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα. Οι γυναίκες από τη δημοτική ενότητα Βοιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 27343 60125 (κ. Σγαρδέλη) και 27343 60116 (κ. Μανούσου).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου