Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Σταύρος Αραχωβίτης:Στις λαϊκές κολλάει ο κορωνοϊός, στην Ικαρία και στα πολυκαταστήματα δεν κολλάει!

Περιοδεία στην λαϊκή αγορά της Σπάρτης και συζήτηση με τους παραγωγούς και τους πωλητές με συντρόφισσες και συντρόφους είχαμε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου. Η λαϊκή επαναλειτούργησε μετά από σχεδόν ένα μήνα, αλλά με το εφεύρημα ότι ο ιός μεταδίδεται στις υπαίθριες λαϊκές αγορές και όχι σε κλειστούς χώρους, η Κυβέρνηση της ΝΔ κάνει ξανά αμφίβολη τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Για το διάστημα αυτό οι παραγωγοί δεν έλαβαν καμία ενίσχυση για το χαμένο τους εισόδημα και για τα προϊόντα που, είτε χαριστήκαν, είτε καταστράφηκαν, ενώ μετά τις πρόσφατες παράλογες αποφάσεις, η μόνη εγγύηση που παρέχει η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι ότι αυτή η καταστροφική πορεία θα συνεχιστεί.
Επιπλέον, το νέο πλαίσιο λειτουργίας των αγορών που σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ και χαρίζει την διαχείριση στους ιδιώτες, αναμένεται να αυξήσει το κόστος για τους παραγωγούς, ενώ θα εξαφανίσει κάθε διαφανή διαδικασία στην λειτουργία της.
📌Αντί να διευρύνει τις δημοκρατικές λειτουργίες με την αυξημένη συμμετοχή των συλλόγων των παραγωγών, ιδεολογικά επιμένει να εξυπηρετεί συμφέροντα και να περιορίζει τον συμμετοχικό ρόλο τους.
Οι παραγωγοί αντιλαμβάνονται πλέον ότι η μόνη σκοπιμότητα όλων αυτών των ενεργειών δεν είναι άλλη από την πολιτική επιλογή να κατευθυνθούν οι καταναλωτές στα πολυκαταστήματα.
Η καταστροφή της εστίασης, των παραγωγών, των καλλιτεχνών, των μικρομεσαίων είναι πολιτική επιλογή. Αυτό δείχνει ο κυνισμός των υπουργών που ζητούν τα κλειδιά των επιχειρήσεων αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού που, ενώ κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες περί ατομικής ευθύνης, ο ίδιος συνωστίζεται με δεκάδες άλλους στα νησιά και στα βουνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου