Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Πρόγραμμα Ενημέρωσης Εθελοντών Πυρόσβεσης στα Κύθηρα.


Ο Δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με το Π.Κ. Κυθήρων διοργανώνει ενημερωτικές συγκεντρώσεις για τους εθελοντές πυρόσβεσης στις τοπικές κοινότητες των Κυθήρων - Αντικυθήρων.

Αύριο Κυριακή του Θωμά, θα υπάρξει ενημερωτική συγκέντρωση στην Τ.Κ. Αβλέμονα, στον προβλήτα του Αβλέμονα, μεταξύ 10.00 και 11.00, όπου θα δώσει πληροφορίες, οδηγίες και εξηγήσεις σε όλους τους παρισταμένους ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Κατσανεβάκης και ο Διοικητής του Π.Κ. Κυθήρων κ. Λάζαρος Κωνσταντίνου.


Το περιεχόμενο των οδηγιών βασίζεται στο τι και πως πρέπει να γνωρίζει και να εφαρμόζει ο κάθε εθελοντής πυρόσβεσης κατά την διάρκεια ενός ατυχούς γεγονότος, κάτω από τις οδηγίες και υποδείξεις του εκάστοτε υπευθύνου αξιωματικού πυρόσβεσης.


Πρακτικό θα είναι να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι πολίτες είναι δυνατόν καθώς και η συνδρομή των Τοπικών Προέδρων των Κοινοτήτων να είναι ανεπιφύλακτη. Πρέπει δε όλοι να θυμόμαστε ότι ενημερωμένος πολίτης σημαίνει χρήσιμος πολίτης σε κάθε δύσκολη περίσταση.


Αναμένεται η προσέλευση των πολιτών να είναι η προσήκουσα και ακόμα ελπίζουμε ότι οι οδηγίες και οι ικανότητες των εθελοντών δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν αυτό το καλοκαίρι εάν όλοι ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και εφαρμόσουν πιστά τους κανόνες πρόληψης πυρκαγιών....
------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου