Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΑΚΩΝΙΑ.Πανελλαδικό κύκλωμα ναρκωτικών με καλλιέργεια στον Πάρνωνα! (ΦΩΤΟ)

Μεταξύ Θεολόγου και Βρεσθένων εντοπίστηκε η χασισοφυτεία - Κινηματογραφική σύλληψη ενός ατόμου - Επιβεβαίωση ρεπορτάζ του «Λακωνικού Τύπου»

Γερά «πλοκάμια» και στη Λακωνία είχε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας, με την συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας,  συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα στη Λακωνία, στα Ιωάννινα και στην Αττική. Πρόκειται για τρείς αλλοδαπούς, ηλικίας 31, 39 και 42 ετών, καθώς και τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 38, 42, 51 (γυναίκα) και 63 ετών. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από πολυήμερη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από συστηματικές διασταυρώσεις στοιχείων και δεδομένων, αναλύσεις προφίλ των εμπλεκομένων και εξακριβώσεις χώρων, οικιών και οχημάτων, επιβεβαιώθηκε η δράση των προαναφερόμενων στην καλλιέργεια και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης.
Η χασισοφυτεία στον Πάρνωνα
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούνταν σε δύσβατη δασική περιοχή μεταξύ Καλυβίων Θεολόγου, Βασσαρά και Βρεσθένων Δ. Σπάρτης, ενώ υπεύθυνος για την οργάνωση και εποπτεία της φυτείας φέρεται ο 42χρονος αλλοδαπός. Πρόκειται για μία ακόμα επιβεβαίωση του «Λακωνικού Τύπου», ο οποίος σε δημοσίευμά του την Τρίτη (18/9), είχε αποκαλύψει ότι η παραπάνω φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή των Βρεσθένων. Επρόκειτο για τις αρχικές πληροφορίες, καθώς η επιχείρηση της Αστυνομίας βρισκόταν σε εξέλιξη υπό άκρα μυστικότητα.
Το αποξηραντήριο στη Ραφήνα 
και η καβάτζα στη Νίκαια
Ακόμη, εντοπίσθηκαν το εργαστήριο-αποξηραντήριο της κάνναβης στην περιοχή της Ραφήνας, υπεύθυνος του οποίου ήταν ο 42χρονος Έλληνας, μια οικία (καβάτζα) στην Νίκαια, εντός της οποίας αποκρύπτονταν ναρκωτικά καθώς και επίσης οι οικίες των εμπλεκομένων και τα μέσα μεταφοράς τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και εκριζώθηκαν 607 δενδρύλλια ενώ κατασχέθηκαν: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 8.151 γραμμαρίων κάνναβης, ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό όπλο, 52 φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), το χρηματικό ποσό των 9.200 ευρώ, δύο ζυγαριές ακριβείας, 23 κινητά τηλέφωνα, διάφορα σύνεργα αποξήρανσης και διαρρηκτικά εργαλεία.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών. Εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο κέρδος από την πώληση της ακατέργαστης κάνναβης που θα παρήγετο μετά την αποξήρανση των δενδρυλλίων της φυτείας και των λοιπών κατασχεθέντων ναρκωτικών, κυμαίνεται περί τις 500.000 ευρώ.  
Περαιτέρω, στην ίδια δικογραφία, ο 42χρονος Έλληνας κατηγορείται για διακεκριμένη κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης καθώς και δικαστικές αποφάσεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.
Σκηνές από ταινία
στις πλαγιές του Πάρνωνα
 
Σύμφωνα με το bloko.gr, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν την χασισοφυτεία στον Πάρνωνα, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν και χρειάστηκε η συνδρομή ελικοπτέρου. Τότε, ένας από τους καλλιεργητές επιχείρησε να ξεφύγει, τρέχοντας σε μία κοίτη ποταμού. Ενεργώντας αστραπιαία, ο πιλότος κατέβασε το ελικόπτερο τόσο χαμηλά -σχεδόν στο έδαφος- δίνοντας σε έναν αστυνομικό τη δυνατότητα να πηδήξει από αυτό και να  ακινητοποιήσει τον κακοποιό.
Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι εξαιτίας της ιδιαίτερης μορφολογίας και της ανωμαλίας  του εδάφους οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν… μουλάρια για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μία γυναίκα 51 ετών, την οποία τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να χρησιμοποιούσαν ως… προπομπό στη Εθνική οδό, ώστε να τους προειδοποιεί για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και μπλόκων. Μάλιστα, η 51χρονη φαίνεται ότι ανέπτυσσε ιλιγγιώδεις ταχύτητες που άγγιζαν ακόμα και τα 200 χλμ/ώρα.
Φωτο: ΕΛΑΣ
ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου