Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Οίκος Ευγηρίας Κυθήρων: μια σύγχρονη Βασιλειάδα.


Οίκος Ευγηρίας Κυθήρων: μια σύγχρονη Βασιλειάδα.
Η κατασκευή του κτηρίου του Γηροκομείου μας στον Ποταμό, δίπλα από το αγγλικό σχολείο, άρχισε το 1967 σε οικόπεδο δωρεάς Κασιμάτη και περατώθηκε το 1975, οπότε άρχισε να λειτουργεί με 12 αρχικά τροφίμους.
Έκτοτε, η σύγχρονη αυτή Βασιλειάδα προσέφερε στοργή και γαλήνη σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας, και όχι μονο, στα τελευταία χρόνια της ζωής τους.
Τα εύσημα και τα συγχαρητήρια για την εκπληκτική δουλειά που έγινε και εξακολουθεί να γίνεται οφείλουμε να αποδώσουμε πρώτα από όλα στο Τριφύλλειο Ίδρυμα, κάτω από τη σκέπη του οποίου υπάρχει, αλλά και σε όλο το προσωπικό, από τον εκάστοτε πρόεδρο της Τοπικής Εφορείας μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο που εργάστηκε και εργάζεται στο ευαγές αυτό Ίδρυμα, αλλά και στους εθελοντές και δωρητές που παρακολουθούν το σπουδαίο αυτό έργο που γίνεται -επιτρέψτε μου να πω- στον ιερό αυτό χώρο.
Οι φωτεινές μορφές, ιδιαίτερα των ευεργετών και δωρητών του Ιδρύματος, ας αποτελέσουν ένα έναυσμα σοβαρού και ουσιαστικού προβληματισμού και η διαρκής, ανυστερόβουλη, άδολη και καθολική αγάπη τους για τον άνθρωπο ας παραδειγματίζει όλους εμάς που κλεισμένοι στον εαυτό μας, αδιαφορούμε για τα πάντα γύρω μας.
Γιώργος Λουράντος






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου