Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική ήταν η παρουσία του Δήμου Ευρώτα στην Ημερίδα με θέμα «Το σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες» που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και το aftodioikisi.gr την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Διοικητήριο Λακωνίας. Η υλοποίηση δράσεων και μεθόδων από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τους πολίτες με στόχο τη βιώσιμη ενέργεια ήταν το ζήτημα που απασχόλησε τις εργασίες της Ημερίδας.

          Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την πενταετή ενεργειακή παρακολούθηση που πραγματοποιεί ο Δήμος Ευρώτα, ο οποίος να σημειωθεί ότι συμμετέχει στο Σύμφωνο των Δημάρχων από το 2013. Επιπρόσθετα ο κ. Γρυπιώτης κατέθεσε και το σχέδιο δράσης του Δήμου του για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020 σύμφωνα με τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

          Όλοι όσοι συμμετείχαν στην Ημερίδα συμφώνησαν ότι οι κοινές δράσεις και η κινητοποίηση όλων των τοπικών και περιφερειακών φορέων αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αύξηση της ενεργειακής απόδοσης με κατεύθυνση τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου