Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Αναγκαία η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μολάων

Ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτη Βαχαβιώλο,στο ΕΚΑΒ Τρίπολης και κοινοποιείτε στο Υπουργείο Υγείας, στην 6η ΥΠΕ,και στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Σπάρτης, αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Νοσοκομείου Μολάων σχετικά με την αδυναμία κάλυψης και προώθησης έκτακτων περιστατικών λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και οδηγών και ζητάει να δημιουργηθεί σταθμός ΕΚΑΒ με έδρα το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Φωτογραφία του Μιχαλης Καρουνης.


ΘΕΜΑ: Δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων.
Κύριε Πρόεδρε,
Αιτούμεθα τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ με έδρα το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Μολάων, για τους εξής λόγους:
Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας το Γ.Ν.-Κ.Υ. Μολάων, το Κ.Υ. Νεάπολης και τα Περιφερειακά Ιατρεία, σε ετήσια βάση εξυπηρετούν χιλιάδες ασθενείς όχι μόνο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου αλλά και των όμορων Δήμων Ελαφονήσου και Ευρώτα.
Η ύπαρξη ενός μόνο οδηγού ασθενοφόρου, καθώς και η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, που πρέπει να συνοδεύει τους ασθενείς, καθιστούν αδύνατη την κάλυψη των έκτακτων περιστατικών. Το ΕΚΑΒ Σπάρτης που έχει πληρώματα ασθενοφόρων σε ετοιμότητα, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες.
Καθημερινά γίνονται δρομολόγια προς Αθήνα, αλλά με τις μεγάλες ελλείψεις σε οδηγούς, τα Κ.Υ. και τα Π.Ι. αν ζητήσουν ασθενοφόρο προς το Γ.Ν. Μολάων, δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα ή οδηγός, με αποτέλεσμα να μείνουν άνθρωποι αβοήθητοι κυριολεκτικά στο δρόμο με μεγάλο κίνδυνο της ζωής τους.
Με αυξανόμενες τις ανάγκες της περιοχής, που καλύπτει το Γ.Ν. Μολάων και το Κ.Υ. Νεάπολης, λόγω και των χιλιάδων επισκεπτών, αφού οι Δήμοι, από τον όμορο Δήμο Ελαφονήσου έως το απομακρυσμένο Κυπαρίσσι και τα Βελανίδια, είναι τουριστικοί, καθίσταται αναγκαία η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Μολάων.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος

Ηρακλής Γ. Τριχείλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου