Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

«Πλεόνασμα» αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από το 1ο Δημοτικό σχολείο Σκάλας

0000000000Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας ανταποκρινόμενο με ανθρωπιά και αλληλεγγύη στο δράμα των προσφύγων και ευαισθησία στο με αρ. πρ. 5020/29-10-2015 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στα νησιά Λέσβο, Χίο και Κω.

Με την αρωγή των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και των μαθητριών και συντονίστρια της δράσης τη δασκάλα της Β΄ τάξης κα. Παλέστρα Αντωνία, οι προσφορές των μαθητών και των μαθητριών της σχολικής μας μονάδας συγκεντρώθηκαν, ταξινομήθηκαν, ομαδοποιήθηκαν και συσκευάστηκαν σε περισσότερα από 45 χαρτοκιβώτια με κουβέρτες, ρούχα, αδιάβροχα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, παιδικό γάλα και βρεφικά είδη και προωθήθηκαν στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου προς αξιοποίηση και διανομή.

Η σχολική μας μονάδα παρουσίασε με αυτό τον τρόπο και έμπρακτα την ευαισθησία της σε θέματα μετανάστευσης, προσφυγιάς και ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς κατά την περυσινή σχολική χρονιά υλοποίησε με επιτυχία τόσο σχετική ημερίδα, όσο και αντίστοιχο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα το ρατσισμό, τη μετανάστευση και την ξενοφοβία, σε διδακτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Μια ακόμη εθελοντική δράση στέφθηκε με επιτυχία κι ευχόμαστε να υπάρξουν μιμητές…

Πηγή  http://www.report24.gr

5

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου