Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ (ΚΙΠΑ) στηρίζει πλήρως τη στάση του Δήμου Κυθήρων και του Δημάρχου κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) παρακολουθεί το θέμα της παραγωγής αιολικής ενέργειας στα Κύθηρα με ιδιαίτερη προσοχή. Η χορήγηση της άδειας παραγωγής από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προς την εταιρεία «PIRITIUM Α.Ε.» είναι ένα πολύ πρώιμο στάδιο μιας μακράς διαδικασίας, το οποίο όμως σκιαγραφεί το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του θέματος. 

Το ΚΙΠΑ στηρίζει πλήρως τη στάση του Δήμου Κυθήρων και του Δημάρχου κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη, που ανέδειξε το θέμα, έδρασε άμεσα με την επιστολή στη ΡΑΕ, αλλά και αποφάσισε να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή προς αυτήν. Κατανοούμε την ανησυχία και την αγωνία που έχει προκαλέσει το θέμα στην τοπική κοινωνία, σε όλους του Κυθηρίους, αλλά και όλους αυτούς που αγαπούν το νησί μας. Όπως διαφαίνεται, πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση η οποία αποδυναμώνει τις προοπτικές του νησιού μας για μία ισορροπημένη ανάπτυξη. Όπως και στην παλαιότερη προσπάθεια, το ΚΙΠΑ θα υπερασπιστεί τις αξίες της προστασίας και ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Κυθήρων και θα επιβεβαιώσει τις προσπάθειες που έχει κάνει με έργα τα τελευταία 15 χρόνια για μία ανάπτυξη ποιοτική και βιώσιμη που έχει πραγματικό όφελος για την τοπική οικονομία και κοινωνία.
Παρακολουθούμε από κοντά την όποια εξέλιξη της υπόθεσης και είμαστε έτοιμοι, με προσεκτική εξέταση του θέματος, να προβούμε σε ανάλογες κινήσεις. Θεωρούμε ύψιστης σημασίας την από κοινού συμπόρευση και συνεργασία των τοπικών αρχών, όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού θέματος αλλά και την προάσπιση της ευημερίας της κυθηραϊκής κοινωνίας τώρα και στο μέλλον. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Κ.Ι.Π.Α
ΓΙΩΡΓΟΣ Π.ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου