Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ - ΘΕΟΧΑΡΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ - ΘΕΟΧΑΡΗ
Με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη συναντήθηκε την Δευτέρα 5 Αυγούστου ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, συνοδευόμενος από τον Τεχνικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Δημήτρη Μπογιατζή.
Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εκπόνηση των μελετών για το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών (μαρίνα) στο Καψάλι, διαδικασία που έχει ξεκινήσει πριν περίπου 20 χρόνια. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό και τους συνεργάτες του για την οριστική χωροθέτηση του αγκυροβολίου 35 θέσεων ελλιμενισμού στον Πίσω Γυαλό Καψαλίου, με Υπουργική Απόφαση του 2005, κατά της οποίας είχε ασκηθεί αναίτια και αστήρικτη προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ από μικρή μερίδα πολιτών (αρκετοί εκ των οποίων δεν διέμεναν καν στο Καψάλι, ενώ πολλοί δεν ήταν μόνιμοι κάτοικοι Κυθήρων), η οποία δυστυχώς οδήγησε σε απώλεια χρηματοδότησης ύψους 2.500.000€ από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Μετά την οριστική απόσυρση της προσφυγής των κατοίκων το 2011-12, δεν υπήρξε καμία κινητικότητα στο ζήτημα και αυτό τέθηκε εκ νέου στο Υπουργείο Τουρισμού από τη σημερινή Δημοτική Αρχή το 2015. Ωστόσο, μετά από μια μακρά διαδικασία συνεννοήσεων με τον Ε.Ο.Τ., προέκυψε το συμπέρασμα ότι οι μελέτες που είχαν εκπονηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 θα πρέπει όχι απλά να επικαιροποιηθούν, αλλά ουσιαστικά να εκπονηθούν εκ νέου.
Ο κ. Χαρχαλάκης ζήτησε από τον Υπουργό την εκπόνηση όλων των μελετών και την ωρίμανση του έργου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ. ή - εάν αυτό δεν είναι εφικτό - μέσω χρηματοδότησης από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).
Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις εν εξελίξει τουριστικές πολιτικές του Δήμου μας και κυρίως για την εκπόνηση του Master Plan της τουριστικής προβολής και της υλοποίησης του Destination Branding, που αποτελούν κορυφαίες πολιτικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με βήματα σίγουρα και σταθερά, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει το νησί μας τα ανυπέρβλητα προβλήματα γνωστών τουριστικών προορισμών όπου η τουριστική μεγέθυνση αρχίζει να αποκτά αρνητικό πρόσημο λόγω έλλειψης σοβαρών υποδομών, κυρίως στους τομείς της καθαριότητας, της υδατικής επάρκειας, του οδικού δικτύου και της διαχείρισης λυμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου