Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Εκτός ΑΣΕΠ, με προεκλογικό άρωμα, οι προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019



Εκτός ΑΣΕΠ, με προεκλογικό άρωμα, οι προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα.


Ερώτηση με την οποία καταγγέλλει την επικείμενη, εκτός ΑΣΕΠ, πρόσληψη στελεχών στο λιμενικό σώμα, κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του, με τον νόμο 4597/2019, (άρθρα 24 - 25), προβλέφθηκε η κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τρεις μήνες πριν την εισαγωγή της πρώτης σειράς κατάταξης με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Η διαδικασία θα γίνει με απόφασή Αρχηγού του ΛΣ, εκτός ΑΣΕΠ, με το σύστημα της μοριοδότησης, για την κάλυψη κενών θέσεων Αξιωματικών ΛΣ και Λιμενοφυλάκων.
Κάτι τέτοιο ωστόσο όταν γίνεται λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου, αλλά και τις βουλευτικές εκλογές που έπονται είναι μάλλον ύποπτο, καθώς υπήρχε όλος ο χρόνος να γίνει η όλη διαδικασία νωρίτερα.
Καταλήγοντας ο Βουλευτής, ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής



Η Ερώτηση του Κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:



Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
(Αρ. πρωτ. 7186/19.4.2019)


Προς: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Θέμα: Προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα, με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ
Με το ΦΕΚ Α' 35/28-02-2019 δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4597/2019: «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις». Στον εν λόγω νόμο, προβλέπεται η κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (άρθρα 24 - 25) τρεις μήνες πριν την εισαγωγή της πρώτης σειράς κατάταξης με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, με απόφασή Αρχηγού του ΛΣ, εκτός ΑΣΕΠ, με το σύστημα της μοριοδότησης, για την κάλυψη κενών θέσεων Αξιωματικών ΛΣ και Λιμενοφυλάκων.
Σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του εν λόγω νόμου, ο στόχος των συγκεκριμένων προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα θα είναι να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν μέχρι την αποφοίτηση των σπουδαστών που θα εισαχθούν για πρώτη φορά το 2019 στις παραγωγικές σχολές με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Όπως φαίνεται, η Κυβέρνηση επιλέγει προεκλογικά την απευθείας πρόσληψη λιμενικών, με αμφίβολες διαδικασίες, αντί να πάει ως όφειλε με διαφάνεια, μέσω ΑΣΕΠ. Επιπλέον, η εισαγωγή των Αξιωματικών ΛΣ θα έπρεπε να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να παραμείνει η δυνατότητα άντλησης ανθρώπινου δυναμικού με πτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους και πτυχία ΑΕΝ, τους οποίους έχουν αποκτήσει αφενός αδαπάνως για το Κράτος και αφετέρου δύνανται να επικεντρωθούν σε ειδικότητες που χρειάζονται μέσω μιας κοινής εκπαίδευσης και μια κοινής επετηρίδας. Η επιπρόσθετη ακαδημαϊκή, αλλά και στρατιωτική εκπαίδευσή τους παρέχεται από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνεχιστεί.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1 Για ποιο λόγο η εν λόγω προκήρυξη γίνεται εκτός ΑΣΕΠ, ενώ υπήρχε όλος ο χρόνος να γίνει η διαδικασία με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες;
2. Για ποιο λόγο η συγκεκριμένη προκήρυξη, πρόκειται να δημοσιευτεί προεκλογικά, πριν τις διπλές εκλογές του Μαΐου και η διαδικασία πρόκειται να περατωθεί παραμονές των βουλευτικών εκλογών; Θεωρείται ηθικό αυτό;



Ο Ερωτών Βουλευτής Πειραιάς, 19 Απριλίου 2019
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου