Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

 

Η προετοιμασία για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου έχει ολοκληρωθεί. Έχει γίνει ενημέρωση όλου του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού του σχολείου σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από COVID-19, οι χώροι του σχολείου είναι φρεσκοβαμμένοι και έχει γίνει απολύμανση. Τη Δευτέρα 14-09-2020 οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 09:00 με τα λεωφορεία που πραγματοποιούν τις σχολικές μεταφορές. Στους λεωφορειούχους δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά. Οι μαθητές θα κάθονται πάντα σε συγκεκριμένη θέση και θα φορούν μάσκα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Τα λεωφορεία θα απολυμαίνονται καθημερινά.

Τις δύο πρώτες ώρες θα γίνει ενημέρωση – εκπαίδευση μαθητών στην ορθή χρήση της μάσκας και στα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Τήρηση αποστάσεων, συχνό πλύσιμο χεριών, χρήση απολυμαντικού. Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικούς χρόνους για σταθερές ομάδες μαθητών. Θα δοθεί εβδομαδιαίο πρόγραμμα και τα σχολικά βιβλία και στις 11:00, θα γίνει ο αγιασμός στην μπροστινή αυλή του σχολείου. Για να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία COVID-19 o αγιασμός θα γίνει σε διαφορετική ώρα από το συστεγαζόμενο ΓΕΛ και μαθητές θα τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Στιγμιότυπο απο την ενδοσχολική ενημέρωση – εκπαίδευση στα μέτρα προστασίας πρόληψης από COVID-19 και στον ψηφιακό εξοπλισμό του σχολείου.

 
Τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές πάνω στα θρανία τους για να αποφευχθεί ο συνωστισμός 

Παραλήφθηκαν από το Δήμο Κυθήρων προστατευτικές μάσκες για όλους τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου