Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ-ΠΙΕΡΡΟΣ: ¨ΝΕΜΕΣΙΣ¨



ΝΕΜΕΣΙΣ

Στις αρχές του 1945,περίοδο που η Ναζιστική Γερμανία είχε χάσει τελειωτικά τον πόλεμο, ο χίτλερ την τελευταία του απέλπιδα προσπάθεια,μήπως επηρεάσει την έκβαση του πολέμου.

Στα πλαίσια αυτά εξέδωσε την διαταγή με την κωδική ονομασία Τ4,η οποία μετέτρεπε τον πόλεμο, σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

Με βάση την διαταγή αυτή, οποιοσδήποτε δεν μπορούσε να προσφέρει στην πολεμική προσπάθεια [ηλικιωμένοι,άρρωστοι,άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα και γενικά άνθρωποι με ανίατα νοσήματα] έπρεπε να εξοντωθεί.Όρισε μάλιστα και μια τριμελή επιτροπή να παρακολουθεί την εφαρμογή της διαταγής Τ4 και να τον ενημερώνει σχετικά με τα αποτελέσματα της..

Ο συγγραφέας της τετράτομης βιογραφίας του χίτλερ IAN KERSON Βρετανός,καθηγητής πενεπιστημίου, στον τέταρτο τόμο του έργου αυτού με τον τίτλο ΝΕΜΕΣΙΣ, μας ενημερώνει για τα παραπάνω και κάνει μια συνοπτική κριτική, των αποτελεσμάτων της διαταγής αυτής,και των προσπαθειών να την εφαρμόσει.

Τα παρακάτω που αναφέρω είναι ακριβής αντιγραφή από τον τέταρτο τόμο του έργου του KERSON η ΝΕΜΕΣΙΣ σελίδα 532 έκδοση 1972.

¨Οι προσπάθειες της επιτροπής,να κλείσει μικρές επιχειρήσεις που θεωρούνταν ότι δεν προσέφεραν στην πολεμική προσπάθεια,είχαν τελικά, αμελητέα αποτελέσματα,Το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποξενώσουν το λαό, προκαλώντας σοβαρή ζημιά,σε όλους εκείνους που ένιωσαν να απειλείται ο βιοπορισμός τους,Αναφορές της μυστικής αστυνομίας,από όλη τη χώρα αντικατόπτριζαν την καταστροφή που υφίστανται οι μικροέμποροι λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων τους και την αποξένωση που ένιωθε ο λαός,από οποίο είχαν αφαιρέσει τις καταναλωτικές διεξόδους του και του είχαν περιορίσει τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου του με το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων¨.

Η ιστορία,άραγε, επαναλαμβάνεται ? η απλώς αυτοσαρκάζεται ?  

Για την αντιγραφή 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ-ΠΙΕΡΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου