Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΒΑΤΙΚΑ.ΞΕΚΙΝΑΕΙ το "ΕΓΚΛΗΜΑ" στον ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ το "ΕΓΚΛΗΜΑ" στον ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
... Δυο μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα από την Τρίπολη για "προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου" στην περιοχή της Μονεμβάσιας, καθότι, λέει, εκεί θα βασιστεί η ανάπτυξη της περιοχής, μέσω του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, "τα όργανα", δυστυχώς, "ξεκινούν".
Μόλις σήμερα εγκρίθηκε η άδεια δόμησης για την κατασκευή του Τερματικού Σταθμού της ΔΕΗ στους Αγίους Αποστόλους (βλ. φωτό 1). Λίγο πιο πάνω από το κτίριο αυτό, από τη Σκλαβούνα, θα ξεκινούν οι γιγάντιοι πυλώνες που θα "σουβλίσουν" τη χερσόνησο του Μαλέα, μέχρι τη Συκιά, κοντά στους Μολάους. Ακυρώνοντας μια για πάντα τη δυνατότητα της περιοχής να καταστεί Περιφερειακό Πάρκο, Σημείο Βιόσφαιρας της Unesco και Τοπίο Διεθνούς Εμβέλειας. Χαρακτηρισμοί που θα εκτόξευαν την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

...Γιατί επιμένει τόσο πολύ η κυβέρνηση στην εγκατάσταση εναέριου δικτύου με πυλώνες υψηλής τάσης στον Δήμο Μονεμβασίας, ενώ υπογειοποιεί όλο το δίκτυο στην Κρήτη; Γιατί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Σταθάκης, είναι τόσο ανένδοτος, ενώ υπάρχει η λύση της ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ της χερσονήσου του Μαλέα, μέσω σταθμού αντιστάθμισης στα Κύθηρα; Γεγονός που θα δώσει λύση ΚΑΙ στο ενεργειακό πρόβλημα των Κυθήρων (βλ. το πρόσφατο άρθρο των κκ. Καπάκου και Δερμάτη στην Εφημερίδα των Συντακτών: http://www.efsyn.gr/…/dyo-enallaktikes-gia-tin-ilektriki-di…).
... Ζητάμε απαντήσεις. Και συνεχίζουμε με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ τον αγώνα για να αποτρέψουμε τον "βιασμό" του τόπου μας.
ΠΗΓΗ 
Καλλιόπη Λιβανού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου