Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ.Νέες αποκαλύψεις για τη μητέρα που κακοποίησε το 2,5 ετών παιδί της!

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους τα όσα βίωσε στα χέρια της ίδιας του της μητέρας, ένα αγοράκι 2,5 ετών στη Σκάλα Λακωνίας. Η 23χρονη γυναίκα φέρεται να χτύπησε τόσο βάναυσα το παιδί της, προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες!
Το αγοράκι αρχικά μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, ωστόσο στη συνέχεια διεκομίσθη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή. Στη συνέχεια και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η 23χρονη μητέρα του παιδιού και ο 54χρονος σύντροφος της οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Σπάρτης με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου και στη συνέχεια στον Ανακριτή Σπάρτης. Η Α.Α. και ο σύντροφός της Π.Κ. ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν -πιθανότατα αύριο Τρίτη- ενώ κρατούνται στα κρατητήρια Σπάρτης.

Είχε προηγούμενο 
η κακοποίηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται περίπου στις 5:30΄ το απόγευμα του Σαββάτου (7/1), όταν έγινε γνωστό ότι ένα παιδάκι περίπου 3 ετών είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι, ενώ έπαιζε σε παιδική χαρά της Σκάλας. Στη συνέχεια, ωστόσο, και ενώ είχε ήδη ενημερωθεί η Αστυνομία που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο αρχικός ισχυρισμός της μητέρας και του συντρόφου της ότι το παιδί χτύπησε στην παιδική χαρά, κατερρίφθη, καθώς και οι δύο φέρονται να υπέπεσαν σε αντιφάσεις. Εξάλλου, ο βαθμός των τραυμάτων ήταν τέτοιος, που σε καμία περίπτωση δεν θα  μπορούσαν να αποδοθούν σε πτώση από όργανο σε παιδική χαρά. Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», στο σώμα του άτυχου παιδιού εντοπίστηκαν και παλαιότεροι μώλωπες (καψίματα πιθανόν από τσιγάρο), γεγονός που οδηγεί στην εικασία ότι η κακοποίηση του ανήλικου είχε επαναληφθεί στο παρελθόν. Σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, στο σώμα του παιδιού εντοπίστηκε τραύμα, ακόμη και στα γεννητικά του όργανα!
Κατά τις πληροφορίες, το παιδί που έχει γεννηθεί στις 7/3/2014, φέρει το επώνυμο της μητέρας, καθώς δεν έχει αναγνωριστεί από πατέρα. Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο, υπηρεσία της Πρόνοιας, μετά από σχετική καταγγελία, διαπίστωσε ότι το παιδί συζούσε μαζί με τους παππούδες της 23χρονης, σε ακατάλληλες συνθήκες, σε χωριό του Δήμου Αν. Μάνης. Η δε μητέρα της 23χρονης είναι καλόγρια σε μοναστήρι στην περιοχή της Αρκαδίας.
Ηλ. Παναγιωτακάκος: 
«Δεν ενοχοποιείται η παιδική χαρά»
Εξάλλου, την παραμικρή σχέση με το τραγικό περιστατικό δεν έχει η παιδική χαρά της Σκάλας (φωτο κάτω), τόνισε στο «Λακωνικό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Δ. Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ενημερωθήκαμε περίπου στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, ότι ένα παιδάκι περίπου 3,5 ετών είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι σε παιδική χαρά της Σκάλας. Οι πληροφορίες, αρχικά, ήταν συγκεχυμένες. Από την πρώτη στιγμή, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γρυπιώτης, μού έδωσε εντολή να διερευνηθεί το περιστατικό. Μετά τις επαφές με τις Αρχές και το ΑΤ Σκάλας, μάθαμε ότι η μητέρα ισχυρίστηκε ότι το παιδί της χτύπησε σε παιδική χαρά της Σκάλας» σημείωσε ο κ. Παναγιωτακάκος: «Έκανα ο ίδιος αυτοψία, νύχτα στην παιδική χαρά, η οποία είναι πιστοποιημένη βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών και είναι κατασκευασμένη ειδικά για τα νήπια (ύψος οργάνων κλπ). Δεν υπήρχε υποψία σοβαρού τραυματισμού, που θα μπορούσε να έχει προέλθει λόγω της πτώσης από τσουλήθρα. Δεν ενοχοποιείται η παιδική χαρά της Σκάλας για το συμβάν».
Ο αντιδήμαρχος Ευρώτα συμπλήρωσε ότι «από την πρώτη στιγμή ενεργήσαμε με πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημα την υγεία του παιδιού, καθώς ο δήμαρχος κ. Γρυπιώτης φέρει και την ιδιότητα του ιατρού. Τεθήκαμε στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών. Σε κάθε περίπτωση ευχή μας είναι όλα να εξελιχθούν ομαλά και το παιδί να γίνει γρήγορα καλά».
- See more at: http://www.lakonikos.gr/epikairothta/item/125872-nees-apokalypseis-gia-ti-mitera-pou-kakopoiise-to-2-5-eton-paidi-tis#sthash.tRk4M3aw.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου