Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Συνάντηση Γεωργίας Γεννιά με τον Αρχιεπίσκοπο


Γ. Γεννιά: «Η αγάπη είναι αυτό που μετατρέπει το κοινωνικό καθήκον στην υψηλότερη συνείδηση μιας αποστολής».
«Τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Μακαριωτάτου, κ. Ιερώνυμου, όπως και η ευλογία του, ενόψει και των αγίων Ημερών του Πάσχα, μου δίνουν πολλή δύναμη και κουράγιο. Η αγάπη είναι αυτό που μετατρέπει το κοινωνικό καθήκον στην υψηλότερη συνείδηση μιας αποστολής».
Αυτό δήλωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη, 11.4.19, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τον Μακαριώτατο, κ. Ιερώνυμο.
Η κ. Γεννιά δήλωσε εθελόντρια στο ιερό έργο της Αρχιεπισκοπής για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, ιδιαίτερα στο έργο του Μακαριωτάτου, ο οποίος, όπως τόνισε, «έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες και στην πρόνοια για τη βοήθεια άπορων,  τοξικομανών, ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάθε είδους πρόβλημα, υπερηλίκων και νέων».
«Ο Μακαριώτατος, κ. Ιερώνυμος, μιλά με πράξεις και όχι με λόγια, κάτι που ενοχλεί εκείνους που μόνο μιλούν χωρίς να πράττουν», επισήμανε η βουλευτής.
Πρόσθεσε ότι «σήμερα, πολύ περισσότερο από ποτέ, πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες του τεχνικού πολιτισμού και να αξιοποιήσουμε τα ωφελήματα του. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμβολή της Εκκλησίας και του πνευματικού μας πατέρα».
Και κατέληξε λέγοντας: «Θα χρησιμοποιήσω τα ίδια τα λόγια του Μακαριωτάτου,  ότι “εκεί που συναντάται η σοφία του Θεού με την ανθρώπινη σοφία, δημιουργείται χαρισματικός άνθρωπος”  για να περιγράψω τη χάρη, την αγάπη και τη συμπόνια αυτού του ανθρώπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου