Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Μην ρωτάτε Αν θα έρθουν πρόσφυγες στην Σπάρτη…Αλλά πόσοι θα έρθουν

Μην ρωτάτε Αν θα έρθουν…Αλλά πόσοι…

Σύμφωνα με τις Αποκλειστικές πληροφορίες του Report24 η Κυβέρνηση μετά και την σημερινή σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών για το θέμα της Μετανάστευσης έχει οριοθετήσει τις περιοχές που θα προταθούν για την φιλοξενία προσφύγων.

Αυτό έρχεται την στιγμή που την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό όπου εκεί θα αναλυθούν οι παράμετροι του θέματος. Μια παράμετρος είναι και αυτή της φιλοξενίας και της ομαλής γεωγραφικής διασποράς.

Οι περιοχές στην Ελλάδα που θα αναγκαστούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες έχουν ήδη προταθεί και μένουν οι τελικές αποφάσεις από τα “ανώτατα κλιμάκια”.

Η Σπάρτη και γενικά η Λακωνία είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες μια από αυτές τις περιοχές της χώρας με την συζήτηση να επικεντρώνεται στον αριθμό των προσφύγων.

Το ενδεχόμενο μάλιστα που άφησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης στο FlyFm έρχεται να επιβεβαιώσει τις πηγές μας καθώς ο βουλευτής σημείωσε πως “Αν χρειαστεί, η Λακωνία θα φιλοξενήσει για λίγες ημέρες τους πρόσφυγες για να μοιραστούν τα βάρη σε όλο τον Ελληνικό Λαό” ενώ για το σημείο Στρατόπεδο ή Αεροδρόμιο σημείωσε “δεν μπορούμε να πούμε είναι νωρίς ακόμα”  (κλικ εδώ

Οι επόμενες μέρες θα είναι αρκετά κρίσιμες για την ίδια την Κυβέρνηση με τις πηγές μας να αναφέρουν πως δεν θέλουν να έρθουν σε συγκρούσεις με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι εξελίξεις πάντως στο θέμα θα είναι ραγδαίες και μένει να δούμε τι τελικά θα αποφασισθεί και για την δική μας την περιοχή.

Θα επανέλθουμε.

Γιάννης Παυλάκος
Πηγή http://www.report24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου