Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΝΕΑΠΟΛΗ.καθίζηση του εδάφους κάτω από το παλιό Τελωνείο της παραλίας

Άγιο είχαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν  και γιόρτασαν την τσικνοπέμπτη κάτω από το παλιό Τελωνείο της παραλίας και ειδικά αυτοί που κάθονταν στα παγκάκια προς το μέρος της θάλασσας.το απόγευμα τις Παρασκευής στις 16:00 , δηλαδή ένα εικοσιτετράωρο αργότερα έγινε καθίζηση του εδάφους από την κατάρρευση κάποιας κοιλότητας που είχε φαίνεται δημιουργήσει σιγά σιγά το κύμα και δημιουργήθηκε χαράδρα βάθους περίπου τριών μέτρων .Φαίνεται το παγκάκι που βρίσκεται το μισό πεσμένο προς την χαράδρα .
Αν γινόταν εχθές η καθίζηση θα είχαμε σίγουρα αθώα ανθρώπινα θύματα .
Νομίζω ότι το γρηγορότερο δυνατόν πρέπει να ελεγχθούν με διάνοιξη οπών επιθεωρήσεως βάθους τριών μέτρων σε πολλά σημεία της παραλίας που είναι κοντά στο κάτω άκρο προς την θάλασσα γιατί από το 1960 που στρώθηκαν τα τσιμέντα το κύμα της θάλασσας στους δυνατούς νοτιάδες σκάβει σιγά σιγά την βάση τους και δημιουργεί κοιλότητες και η επίστρωση των τσιμέντων δεν έχει κατασκευαστεί με σιδερένιο οπλισμό . 
Φυσικά η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μονεμβασίας είμαστε βέβαιοι ότι θα επιληφθεί του θέματος κατόπιν οδηγιών μόλις ξημερώσει η αυριανή ημέρα .
Τι μπορεί να συμβεί στη ζωή σου στα καλά καθούμενα …….
Οι φωτογραφίες , εκτός από την πρώτη που είναι χθεσινή και δείχνει το παγκάκι , είναι σκοτεινές γιατί είναι 10 η ώρα το βράδυ και χρησιμοποιούμε τους προβολείς του αυτοκινήτου μήπως και φανεί λίγο το μέγεθος της καθίζησης που είναι πολύ μεγάλο .
Σημείωση.
Προσθέτουμε και νέες φωτογραφίες σήμερα που είναι Σάββατο πρωί 5 Μαρτίου 2016 για να φανεί πιο καθαρά το μέγεθος της καθίζησης.
 Πηγή 
Stathakis Panagiotis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου