Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ




Ο Δήμος Ευρώτα βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις δήμους που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, τη Νέα Ταϊπέι όπου θα διεξαχθούν οι 50οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες (International Children’s Games). Πρόκειται για αγώνες παγκοσμίου βεληνεκούς που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα παιδιά από τον Δήμο Ευρώτα θα αγωνιστούν στον στίβο.
Η ιδέα διοργάνωσης των Διεθνών Παιδικών Αγώνων ανήκει στον Σλοβένο προπονητή Metod Klemenc, γεννημένο στη Λιουμπλιάνα το 1934, ο οποίος βίωσε τον θάνατο των δύο γονιών του από βόμβα αεροπλάνου στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στην παιδική του ηλικία. Έχοντας στη σκέψη του τη βιαιότητα του πολέμου και την καταστροφή που άφησε πίσω του ονειρεύτηκε έναν κόσμο όπου θα κυριαρχεί η φιλία μεταξύ των λαών. Ο αθλητισμός θα αποτελούσε το καλύτερο μέσο για τη μεταλαμπάδευση της ειρήνης και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ παιδιών με διαφορετική καταγωγή, διαφορετικό πολιτισμό και διαφορετικά ήθη και έθιμα. Οι 1οι Αγώνες διεξήχθησαν στην πόλη Τσέλιε (Celje) της Σλοβενίας τον Ιούνιο του 1968 με τη συμμετοχή εννέα ευρωπαϊκών πόλεων. Έκτοτε στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα έχουν συμμετάσχει πάνω από 50.000 παιδιά από 530 πόλεις, 112 χώρες και από τις πέντε ηπείρους. 
Ο Δήμος Ευρώτα διεκδίκησε και πέτυχε τη συμμετοχή του χάρη σε συγκροτημένη προσπάθεια, καθώς η διοργάνωση αυτή αποτελεί μία ευκαιρία αθλητικής, κοινωνικής και ηθικής αγωγής των παιδιών, θεμελίωσης της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και προαγωγής των ολυμπιακού ιδεώδους και της υγιούς άμιλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου