Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Η ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΑΊ΄ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ.


Συγκεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά τα Κυθηραϊκά Σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά στον Αλιμο,στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν.Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, την Κυριακή το πρωί 24-1-16 για την εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης πίττας.

''Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να πάρουμε δύναμη για αγάπη και ομοψυχία από τον Αγιο Θεό,την Παναγία μας τη Μυρτιδιώτισσα,τον Αγιο Βασίλειο και όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας'',είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Σεραφείμ,αφού ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα.
 
Την πίττα έκοψε ο πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ.Εμμ.Καλοκαιρινός ο οποίος μίλησε και απηύθυνε ευχές και εκ μέρους των προέδρων και των άλλων Σωματείων.
  
Παρόντες ήταν εκεί οι πρόεδροι,του ΚΙΠΑ καθηγητής κ.Γιώργος Κασιμάτης,της Κυθηρα'ι'κής Αδελφότητας Πειραιά-Αθήνας κ.Βρετός Κυπριώτης,του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ.Γεώργιος Καρύδης,του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών κ.Καίτη Αρώνη-Τσίχλη,του Οικοπεδικού Συνεταιρισμού Κυθηρίων Αλίμου κ.Σπύρος Βαρυπάτης και του Εξωραϊστικού Αλίμου κ.Καρύδη.Τον απουσιάζοντα πρόεδρο της Εταιρείας Κυθηραϊκων Μελετών εκποσώπησε ο αντιπρόεδρος κ.Μανώλης Καλλίγερος.
  
Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Ναό της Μυρτιδιωτίσσης,την οποίαν παρακολούθησαν τα Δ.Σ των Σωματείων,τα μέλη τους και πολύς κόσμος.
  
Ομως ο κόσμος ήταν αισθητά λιγώτερος των προηγουμένων ετών,αφού την προηγούμενη μέρα χιόνιζε και το κρύο ήταν αρκετά τσουκτερό.
 ----------------------------------------
 Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος
----------------------------------------







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου