Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Εγκαινιάστηκε ο περιφερειακός της Καστανιάς

Το Σάββατο 21 Μαΐου εγκαινιάστηκε ο περιφερειακός δρόμος της ΤΚ Καστανιάς δημοτικής ενότητας Βοιών. Με το έργο αυτό γίνεται παράκαμψη του οικισμού, και εξασφαλίζεται έτσι η πρόσβαση μεγάλων οχημάτων, όπως λεωφορεία, στο σπήλαιο Καστανιάς, γεγονός που θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητάς του, αλλά και θα εξυπηρετήσει γενικότερα τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το ποσό των 896.341,46 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το δήμο Μονεμβασίας.
Παραδόθηκε συνολική οδοποιία μήκους 1.650μ, μέσου πλάτους 6μ. Τοποθετήθηκε κάθετη σήμανση, εξωτερικό στηθαίο ασφαλείας και οριζόντια διαγράμμιση. Κατασκευάστηκαν έξι τεχνικά συλλογής ομβρίων υδάτων και έξι τοίχοι αντιστήριξης συνολικού μήκους 209μ και ύψους από 2μ έως 4μ.
Στην τελετή των εγκαινίων, στην οποία προεξήρχε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, παρευρέθησαν ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας Γεώργιος Μαρουδάς, αντιδήμαρχοι του δήμου Μονεμβασίας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ, εκπρόσωποι των τοπικών αστυνομικών και λιμενικών αρχών και κάτοικοι της περιοχής.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου